Yandex Metrica

Paris protestoları Macron'un umrunda değil! Yansa da yıkılsa da geri adım atmayacak

Paris protestoları Macron'un umrunda değil! Yansa da yıkılsa da geri adım atmayacak

Avrupa'nın en demokratik ülkelerinden biri olduğunu iddia eden Fransa'da hükümet, ülkenin protestolar sebebiyle yangın yerine dönmesine rağmen rağmen emeklilik reformundan geri adım atmayacaklarını kaydetti. Hükümet Sözcüsü Veran, "Emeklilik reformu, reformun emekliliği olmayacak" ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 20:37

Fransa hükümeti, ülkede sürüp giden protestolara rağmen oldukça tartışmalı olan emeklilik reformundan vazgeçmek noktasında geri adım atmıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un tüm tepkilere rağmen ısrarla Meclis'ten geçmesini istediği ve netice olarak Fransa Ulusal Meclisi'nde oylama yapılmaksızın doğrudan onaylanan emeklilik tasarısı, emeklilik yaşının kademeli olarak 62'den 64'e çıkarılmasına zemin hazırlıyor.

Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi! Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek... Haberi Görüntüle

FRANSA'DA ORTALIK YANGIN YERİNE DÖNDÜ

Halihazırda ülkede devam etmekte olan protesto gösterileri, söz konusu kararın sonrasında şiddetlendi. Başta Fransa başkenti Paris olmak üzere birçok kentte ortalık yangın yerine döndü.

Ülke genelinde gösterilen devam ederken, Fransız hükümetinden gerilimi tırmandırması işten bile olmayan bir açıklama geldi.

BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma noktasına geldi! 21 kişi hayatını kaybetti BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma... Haberi Görüntüle

PROTESTOLARA RAĞMEN GERİ ÇEKİLMEYECEK

Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, Fransız Journal De Dimanche (JDD) gazetesine verdiği röportajda, bu karar protestolara neden olsa da reformu geri çekmeyeceklerini belirtti.

"Şiddetin haklı veya müsamaha gösterilebilir bir tepki olacağı fikrinin yerleşmesine müsaade edemeyiz." diyen Veran, yürütmenin yeniden düzenleme yapacağı bir yol haritasıyla devam edeceğini kaydetti.

Veran, "Emeklilik reformu, reformun emekliliği gibi bir duruma düşmeyecek." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading