Yandex Metrica

Nahda Hareketi Cumhurbaşkanı Said'in zikrettiği 'komplolar araştırıldın' dedi

Nahda Hareketi Cumhurbaşkanı Said'in zikrettiği 'komplolar araştırıldın' dedi

Tunus'ta Nahda Hareketi'nden, Cumhurbaşkanı Said'in bahsettiği "komplolar"ın araştırılması çağrısı yapıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:51

Tunus Parlamentosunun birinci partisi Nahda Hareketi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in iddia ettiği komploların ortaya çıkarması için "gerekenin yapılması" yönünde çağrı yaptı.

Nahda Hareketi bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Said'in daha önce "şahsının ve ülkenin ulusal güvenliğinin tehdit altında olduğu" yönünde birtakım komplolar olduğu söyleyerek, (isim belirtmeden) ülkede İslam'ı referans gösteren siyasi partilerin suikast, kan akıtma ve devleti vurma hedefiyle hareket ettikleri yönünde iddialar öne sürmesine ilişkin "gerekenin yapılması" çağrısında bulundu.

3. Dünya savaşını dünya kaldırabilir mi? BM Genel Sekreteri Guterres açıkladı 3. Dünya savaşını dünya kaldırabilir mi? BM Genel Sekreteri Guterres... Haberi Görüntüle

GEREKENİN YAPILMASI YÖNÜNDE ÇAĞRI

Nahda Hareketi, Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından öne dile getirilen "şahsına ve ülke güvenliğine yönelik komplolar"ın ortaya çıkarılması için devlet kurumlarının gerekeni yapması çağrısında bulundu.

BAhsi geçen çağrı ile kamuoyunu rahatlatma ve Tunus ulusal güvenliğini güçlendirmenin hedeflendiği ifade edilen açıklamada, "ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemeye, özgürlükleri kısıtlamaya ve vatandaşların temel haklarını ihlal etmeye çalışan tüm iç ve dış komplolara karşı" uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, tüm siyasi ve sosyal güçlere, Tunus halkının kazanımlarına yönelik her türlü girişime karşı dik durmaları çağrısında bulunularak, komploların varlığına işaret eden Cumhurbaşkanı Said'in açıklamalarından derin endişe duyulduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading