Yandex Metrica

Sitede Ara

3. Dünya savaşını dünya kaldırabilir mi? BM Genel Sekreteri Guterres açıkladı

3. Dünya savaşını dünya kaldırabilir mi? BM Genel Sekreteri Guterres açıkladı

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İran-İsrail arasındaki gerilim hakkında açıklama geldi. Guterres, başta Ordoğu olmak üzere dünyanın yeni bir savaşa dayanamayacağını belirtti.  

Dünya

25.04.2024, 21:26

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, tüm Ortadoğu'yu yeni bir dünya savaşına karşı uyardı. Guterres, İran'ın İsrail'e yönelik kamikaze İHA ve füze saldırısı hakkında açıklamalarda bulunurken, dünyanın üçüncü bir savaşı kaldıramayacağını belirtti.

BM lideri Guterres, ''Bölge çapında yıkıcı bir tırmanışın gerçek tehlikesi konusunda derin endişe duyuyorum'' ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun sonu geliyor: İsrailliler ayaklandı! İstifasını istiyorlar Netanyahu'nun sonu geliyor: İsrailliler ayaklandı! İstifasını istiyorlar Haberi Görüntüle

DÜNYA 3. BİR SAVAŞI KALDIRAMAZ

İran ve İsrail'i büyük askeri çatışmalara yol açabilecek eylemlerden uzak durma çağrısında bulunan Guterres, 'Yeni bir savaşı kaldıramayız' dedi.

İtidal çağrısı yapan Guterres, ''Ne bölgenin ne de dünyanın yeni bir savaşı kaldıramayacağını defalarca vurguladım.'' ifadelerini kullanarak taraflara sakinlik çağrısında bulundu.

İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarının son bulması gerektiğini vurgulayarak kınayan Guterres, bölgedeki sıcak gerilimin acilen son bulması ve tüm taraflara sükunet çağrısında bulundu.

Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Haberi Görüntüle

''ŞİDDETLE KINIYORUM''

Guterres'in İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

İran İslam Cumhuriyeti'nin İsrail'e yönelik kapsamlı saldırısıyla ortaya çıkan ciddi gerilimi şiddetle kınıyorum.

Bu düşmanlıkların derhal son bulması çağrısında bulunuyorum.

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İsrail, Şam'da İran Konsolosluğunu vurdu.

İran, Suriye'de bulunan konsolosluk binasının vurulmasına misilleme olarak İsrail'e 300'den fazla seyir füzesi ve kamikaze İHA saldırısı düzenledi.

İsrail ordusu pazar sabahı yaptığı açıklamada 300'den fazla füze ve kamikaze ihalar ile saldırı düzenlendiğini, bu saldırıların yüzde 99'unun havada imha edildiğini açıkladı.

İran'ın İsrail'in Nevaim askeri üssünde altyapıya zarar verdiğini fakat üssün çalışır vaziyette olduğu açıklandı. Hava saldırılarında İsrail'de 12 kişi yaralandı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading