Yandex Metrica

Mescid-i Aksa baskını ters tepti: Ben-Gvir'in adı ikinci intifada ile anılacak

Mescid-i Aksa baskını ters tepti: Ben-Gvir'in adı ikinci intifada ile anılacak

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, yeni bir intifadayı kışkırtmakla suçlanıyor. İsrailli yazarlar Ben-Gvir'in "İsrail'i cehenneme götürdüğünü" düşünüyor.

Dünya

23.01.2024, 20:16

2 gün önce Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlenen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itmar Ben-Gvir, yeni bir intifadayı kışkırtmakla suçlanıyor. Haaretz gazetesi yazarı Zvi Bar'el, Ben-Gvir'in İsrail'i pervasız bir maceraya sürüklediğini belirtti.

Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu tespit edildi! Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu... Haberi Görüntüle

ŞARON'UN ZİYARETİ İKİNCİ İNTİFADA İLE SONUÇLANMIŞTI

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınının dünya çapında büyük tepki alması ile İsrail'de Filistinlileirin yeni bir intifada başlatacağına yönelik korku baş gösterdi. Zira 200 yılında İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un bölgeye düzenlediği gezi İkinci Filistin İntifadası ile sonuçlanmıştı.

Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya nükleer silah yerleştirmek istiyorsunuz' Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya... Haberi Görüntüle

'İSRAİL'İ PARYA DEVLETE DÖNÜŞTÜRECEK'

29 Aralık'ta göreve başlayan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa baskınının ardından Filistin intifadasını kışkırtmakla suçlanıyor. Haaretz gazetesinden Zvi Bar'el, Ben-Gvir için şu ifadeleri kullandı:

Ben-Gvir kendi adıyla anılacak bir intifadayı kışkırtmakta kararlı. Hükümeti, orduyu ve tüm İsraillileri, İsrail'i parya bir devlete dönüştürecek son bir pervasız maceraya sürükleyene kadar rahatlamayacak.

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

SORUMLUSU BEN-GVİR

Mesccid-i Aksa baskınından sonra Başbakan Netanyahu, Mescid-Aksa'da statükonun korunacağını taahhüt etse de dünyanın dört bir yanından İsrail'e tepki yağdı. Başta Türkiye olmak üzere ABD de dahil olmak üzere birçok ülke Mescid-i Aksa baskınını kınadı.

Yurtdışından gelen mesajlarda Ben-Gvir provokasyon yapmakla suçlanırken baskının korkunç sonuçları olabileceğine dikkat çekildi.

Haaretz gazetesinden Amos Harel ise Ben-Gvir'in baskınının İsrail hükümet koalisyonu içindeki güç dengesinde yaşşanan değişikliği yansıttığını belirtti. Ben-Gvir'in çok daha büyük bir provokasyon yapmakta kararlı olduğuna dikkat çeken Harel, seçim kampanyasında İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara daha fazla baskı yapma sözü verdiğini, bunun da durumu daha da kötüleştirecek açlık grevlerinin artmasına sebep olacağını belirtti.

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

'İSRAİL'İ CEHENNEME GÖTÜRÜYOR'

Zvi Bar'el ise "Ben-Gvir İsrail'i cehenneme götürüyor." şeklinde bir ifade kullanırken sözlerine şöyle devam etti:

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir kendi adıyla anılacak bir intifadayı kışkırtmakta kararlı. Hükümeti, orduyu ve tüm İsraillileri, İsrail'i parya bir devlete dönüştürecek son bir pervasız maceraya sürükleyene kadar rahat bırakmayacak. Filistin yönetimini kesin olarak devirecek ve İsrail'i barış anlaşması yaptığı Arap ülkelerinin yanı sıra Washington ve genel olarak Batı ülkeleriyle hızlı bir çatışma rotasına sokacak kişi de o olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading