Yandex Metrica

Medvedev Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni Kinjal füzesi ile tehdit etti: Yargıçlar gökyüzüne iyi bakın

Medvedev Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni Kinjal füzesi ile tehdit etti: Yargıçlar gökyüzüne iyi bakın

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Vladimir Putin hakkında yakalama kararı çıkaran Uluslarası Ceza Mahkemesi'ni açıkça tehdit etti. Putin hakkında tutuklama emri çıkarılmasının uluslararası açıdan korkunç sonuçları olacağını söyleyen Medvedev, UCM'yi Kinjal füzesi ile tehdit etti ve 'Gökyüzüne iyi bakın' dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:36

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Vladimir Putin hakkında yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Lahey'deki binasını hipersonik Kinjal füzesiyle vurmakla tehdit etti. 

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs vurgusu AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs... Haberi Görüntüle

'GÖKYÜZÜNE İYİ BAKIN'

Telegram kanalından açıklama yapan Medvedev, Rusya Devlet Başkanı Putin için tutuklama kararı çıkarılmasının hukuk açısından sonuçları olacağını söyledi ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (UCM) 'Gökyüzüne iyi bakın' dedi.

Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Haberi Görüntüle

MEDVEDEV'DEN ULUSLARASI CEZA MAHKEMESİ'NE AÇIK TEHDİT

'Beyler, ne yazık ki herkes Tanrı'nın ve roketlerin altında yürüyor. Kuzey Denizi'ndeki bir Rus gemisinden Onyx hipersonik füzenin Lahey'deki mahkemeyi hedef alarak kullanılmasını hayal etmek mümkün' diyen Medvedev, uluslararası kamu hukukunun 'temel kusurunun verimsizlik' olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun taraflı kararlarını uygulamak istemeyen ülkeler BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını veto ediyor, BM'nin çeşitli kurumlarını terk ediyor. Bunun nedeni, bir grup egemen ülkenin onlar gibi egemen devletleri zorlamanın kabul edilemezliğine dayanan adaletsizlikleridir… Eşitin eşit üzerinde hükmü yoktur.

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

'BM VE DİĞER KURUMLARIN TÜM APTALCA KARARLARI PARAMPARÇA OLACAK'

Medvedev, ayrıca, UCM'nin Putin hakkındaki kararının "uluslararası hukuk açısından korkunç sonuçlar doğuracağını" da ileri sürerek şöyle konuştu:

Bu, hukukun temellerinin, ilkelerinin çöküşüdür. Sorumluluğun kaçınılmazlığına ilişkin varsayımlar da buna dahildir. Bundan böyle hiç kimse herhangi bir uluslararası kuruluşa başvurmayacak, herkes kendi arasında anlaşacak. BM'nin ve diğer kurumların tüm aptalca kararları paramparça olacak. Tüm uluslararası ilişkiler sisteminin kasvetli düşüşü yaklaşıyor. Güven tükendi.

Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Haberi Görüntüle

PUTİN HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARMIŞLARDI

UCM 17 Mart'ta Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında Ukraynalı çocukların Rusya'ya kaçırılması suçundan yakalama kararı çıkarıldığını bildirmişti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise UMC'nin kararının ardından "Rusya bazı devletler gibi bu mahkemenin yargı yetkisini tanımamakta. Bu nedenle, bu türden herhangi bir karar hukuk açısından Rusya Federasyonu için geçersiz" ifadesini kullanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading