Yandex Metrica

Mali Geçici Cumhurbaşkanı Assimi Goita suikastinin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Mali Geçici Cumhurbaşkanı Assimi Goita suikastinin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Mali'nin Geçici Cumhurbaşkanı Assimi Goita'nın 20 Temmuz 2021de bayram namazı çıkışında uğradığı bıçaklı suikast girişimine dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 19:51

Mali'nin Geçici Cumhurbaşkanı Assimi Goita'nın, 20 Temmuz 2021'de bayram namazı çıkışında bıçaklı suikast girişimine maruz kaldığı ana dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Bamako Ulu Cami'de kılınan bayram namazı çıkışında bıçaklı bir kişinin Goita'ya saldırmak üzere yanına yaklaştığı bildirilmişti. Geçici Cumhurbaşkanı Goita, biri bıçaklı iki kişi tarafından düzenlenen suikast girişminden yara almadan kurtulmuş, Goita'nın yanında bulunan bir kişi ise yaralanmıştı.

Mali Geçici Cumhurbaşkanı Assimi Goita

Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Haberi Görüntüle

YARA ALMADAN KURTULDU

Bamako Ulu Cami'de kılınan bayram namazı çıkışında bıçaklı bir kişinin Goita'ya saldırmak üzere yanına yaklaştığı, Goita'nın olaydan yara almadan kurtulduğu belirtildi. Olayda Goita'nın yanında bulunan bir kişinin yaralandığı, saldırganın da yakalandığı kaydedildi.

Mali'de Ağustos 2020 darbesinin arkasındaki isimlerden biri olan Albay Assimi Goita,28 Mayıs 2021’de çıkan bir kararnameyle Geçici Cumhurbaşkanı olarak göreve geçmişti. 

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

'AFRİKA'NIN ERDOĞAN'I'

Mali’de yükselen terör olaylarını sona erdirmesi için iktidara getirilen Goita, Fransa’nın yaptırım ve baskılarına rağmen Mali’nin bağımsızlığı için attığı adımlarla "Yılın Afrikalı Adamı" seçildi. Goita, Mali'de "Afrika'nın Erdoğan'ı" olarak anılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading