Yandex Metrica

Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz

Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin özgürlüğünü, egemenliğini korumak için Avrupa Birliği'nin (AB) merkezi Brüksel'i "işgal etmeye" hazır olduğunu söyledi. Orban, "Brüksel'e ilerleyecek ve AB'ye değişim getireceğiz." dedi.  

Dünya

23.03.2024, 10:14

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'ne değişim getirecekleri vaadiyle AB merkezi Brüksel'i "işgal etmeye" hazır olduklarını belirtti. 

Başkent Budapeşte'de düzenlenen milli gün etkinliğinde konuşan Viktor Orban, haziran ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Macaristan'ın ayağa kalkışı için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin yanındalar: Şimdiden iş teklifleri iptal edildi! IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin... Haberi Görüntüle

"BRÜKSEL'İ İŞGAL ETMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK"

Orban, "Macaristan'ın özgürlüğünü ve egemenliğini savunuyorsak Brüksel'i işgal etmekten başka şansımız yok. Brüksel'e ilerleyecek ve AB'ye de değişim getireceğiz." dedi.

14 yıldır iktidarda olan Orban, partisi Fidesz'in Avrupa Parlamentosu seçimlerinde büyük kazanımlar sağlamasını bekliyor. Avrupa'da yükselen aşırı sağın seçimlerde büyük başarı sağlaması bekleniyor.

Bu yılın ikinci yarısında AB dönem başkanlığını devralacak Orban, konuşmasında AB politikalarını da eleştirerek, "Brüksel, Avrupalıları yanlız bırakıyor, hatta onlara sırtını dönüyor." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading