Yandex Metrica

Libyalı aileler Hafter'den tazminat talep ediyor

Libyalı aileler Hafter'den tazminat talep ediyor

Libyalı aileler ABD mahkemesi taraından savaş suçlusu olduğuna karar verilen Hafter'e on milyonlarca dolarlık tazminat davası açtı.

Dünya

23.01.2024, 19:48

Hafter'in ABD mahkemesi tarafından savaş suçundan sorumlu bulunmasının ardından Libyalı aileler, Hafter'den on milyonlarca dolar tazminat talep etmek için ABD mahkemesine dava açtı.  Middle East Eye'ın aktardığına göre Libya komutanını, akrabalarının gördüğü işkencelerden ve ölümünden sorumlu olmakla suçlayan üç aile, 'her merhum için 10 milyon dolar ve hayatta kalan her kişi için 5 milyon dolar talep etti.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

YILLAR SÜREN HUKUK MÜCADELESİ

Geçen Cuma günü sunulan önergede, 'Davacıların kendi adlarına ve merhum aile fertleri adına tazminat alma hakları vardır. İşkenceye uğrayan davacıların kendi adlarına tazminat talep edebileceklerine dair şüphe yoktur" ifadesine yer verildi. 

Temmuz ayında, Libyalı aileler ile ifade duruşması için çağrılmasına rağmen mahkemeye gelmeyen Haftar arasında yıllarca süren hukuk mücadelesinin ardından Bölge Yargıcı Leonie Brinkema, Libyalı komutanı savaş suçundan sorumlu tutuldu.

Kızıl düve propagandası! Faşist bakan skandala çocuklarını da alet etti: Kızıl düveyi yüceltiyoruz çünkü... Kızıl düve propagandası! Faşist bakan skandala çocuklarını da alet etti:... Haberi Görüntüle

'YÜZ MİLYONLARCA DOLARI OLDUĞU SÖYLENİYOR'

Ailelerden birinin avukatı Mark Zaid, Hafter için "Yüz milyonlarca doları olduğu söyleniyor, belki de dünya çapında daha fazlası" demişti. Wall Street Journal'ın araştırma raporuna göre Hafter, Virginia'da milyonlarca dolar değerinde çeşitli mülklere sahipken Middle East Eye'ın geçemn ay yayınladığı bir raporda Hafter'ın ailesinin ABD'deki gayrimenkul portföylerini sessizce tasfiye ettiği ortaya çıkmıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading