Yandex Metrica

Kuzey Kore, UNICEF'in milyonlarca koronavirüs aşısı teklifini reddetti

Kuzey Kore, UNICEF'in milyonlarca koronavirüs aşısı teklifini reddetti

UNICEF, Kuzey Kore'nin Çin'in ürettiği Sinovac aşısının dozlarını reddettiğini söyledi.

Dünya

13.02.2024, 01:28

UNICEF, Kuzey Kore'nin Çin'in Sinovac koronavirüs aşısının yaklaşık üç milyon dozunu reddettiğini duyurdu.

İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu mezar bulundu! İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu... Haberi Görüntüle

BAŞKA ÜLKELERİ GÖSTERDİ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu sözcüsü, Kuzey Kore Kamu Bakanlığı'nın, KOVİD-19 aşılarının düşük aşı arzı ve artan vakaları olan ülkelere tahsis edilmesini istediğini söyledi.

Ülke, BM'nin düşük gelirli ülkeler için çekim sağlayan COVAX planının bir parçası. Kuzey Kore bugüne kadar herhangi bir koronavirüs vakası bildirmedi ve hastalıkla mücadele etmek için hem sınırların kapatılması hem de yurt içi seyahat kısıtlamaları dahil olmak üzere katı önlemler aldı. Ayrıca Japonya'da artan vakalar nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunlarından çekildi.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

RUS AŞISINA GÖZ KIRPIYOR

BM sözcüsü, Pyongyang'ın önümüzdeki aylarda aşı almak için COVAX tesisi ile iletişim kurmayı sürdüreceğini söyledi. Güney Koreli bir düşünce kuruluşu olan Ulusal Güvenlik Stratejisi Enstitüsü'ne göre de, Kuzey Kore, Temmuz ayında yan etkilerle ilgili kaygıları gerekçesiyle AstraZeneca'nın aşı sevkiyatını reddetti.

Kuzey Kore'nin etkili olmayabileceği endişeleri nedeniyle Çin aşılarına meraklı olmadığını, ancak Rusya'da yapılan aşılara ilgi gösterdiğini söyledi. Tayland ve Uruguay gibi çeşitli ülkeler, korumayı artırmak ilk doz olarak amacıyla Sinovac aşısını alanlar için başka aşılar kullanıyor.

Kaynak: Sky News
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading