Yandex Metrica

Kuzey Kore'den video klipli balistik füze denemesi! Kim Jong-Un kameralara poz verdi

Kuzey Kore'den video klipli balistik füze denemesi! Kim Jong-Un kameralara poz verdi

Kuzey Kore, dün Hwasong-17 tipi yeni kıtalararası balistik füzesinin testinin yapıldığını bir video kliple açıklamıştı. Füzenin testi sonrası Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yaptığı açıklamada, 'Kuzey Kore, ABD emperyalistleriyle uzun süredir devam eden mücadeleye tamamen hazır' ifadelerine yer verdi.

Dünya

07.02.2024, 05:29

Kuzey Kore, bu yılın 11. silah testi olarak açıkladığı son füze denemesini dün gerçekleştirdi. Hwasong-17 tipi kıtalararası balistik füzenin testinin başarılı bir şekilde yapıldığının açıklanmasının ardından Kuzey Kore makamları tarafından içinde Kim Jong-un'un da bulunduğu bir video klip yayınlandı. 

Yapılan füze testinde fırlatılan Hwasong-17'nin Japon Denizi'ndeki hedefini vurmadan önce 6 bin 248 kilometre irtifaya çıktığı ve 1090 kilometre yol kat ettiği bildirildi. 

Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Haberi Görüntüle

'ABD'Lİ EMPERYALİSTLERLE MÜCADELEYE HAZIRIZ'

Füze denemesi sonrası açıklama yapan Kim Jong-un, "ABD emperyalistleriyle uzun süredir devam eden mücadeleye tamamen hazır. Güçlü nükleer savaş caydırıcılığımızı hem nitelik hem de nicelik olarak artırmaya devam edeceğiz. Son füzenin geliştirilme sürecini doğrudan yönetiyoruz ve 23 Mart'ta fırlatma için yazılı bir emri imzaladık" ifadelerini kullandı. 

Devlete ait olan Rodong Sinmun Gazetesi'nde yer alan haberde, "Son deneme ile silah sisteminin tüm temel unsurlarının tasarım gerekliliklerini tam olarak yerine getirdiği ve savaş koşullarında hızlı operasyon güvenilirliğinin pratik olarak sağlanabileceği açıkça ortaya konmuştur" ifadelerine yer verildi. 

Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Haberi Görüntüle

'KUZEY KORE GÜVENLİĞİNİ İHLAL EDEN KORKUNÇ BEDELLER ÖDER'

Diğer yandan yapılan haberde, "Ülkenin güvenliğine ve her türlü potansiyel riske hazırlık olarak güçlü nükleer savaş caydırıcılık kabiliyetini kitlesel ve sürekli olarak güçlendirme kararlılığının sarsılmaz olduğunu" ifadeleri kullanılırken, Kim Jong-un'un Kuzey Kore güvenliğine darbe vurmak isteyen herkese korkunç bir bedel ödeteceği bildirildi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading