Yandex Metrica

Kosova ile Sırbistan savaşın kıyısından döndü: Son barikatlar da kaldırılıyor

Kosova ile Sırbistan savaşın kıyısından döndü: Son barikatlar da kaldırılıyor

Sırbistan ve Kosova arasında tansiyon düşüyor. NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü KFOR, Kosova'nın kuzeyindeki son barikatların kaldırılması için çalışma yürütüldüğünü duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:15

NATO'nun Kosova Barış Gücü (KFOR) Kosova'nın kuzeyindeki son barikatların da kaldırılması için çalışma yürütüldüğünü  duyurdu.

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

SON BARİKATLAR KALDIRILIYOR

KFOR'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KFOR Misyonu, Birleşmiş Milletler tarafından verilen yetkiye uygun olarak, yollarda trafiği engelleyen birkaç aracı daha kaldırarak, hareket özgürlüğünü yeniden sağlamak için Kosova'nın kuzeyinde mühendislik operasyonları yürütüyor.

Aralık 2022'de Kosova'nın kuzeyinde Sırpların çoğunlukta yaşadığı bölgelerde Sırbistan sınırına giden yollara barikatlar yerleştirilmişti. Sınıra yakın bölgeye yerleştirilen barikatlar iki ülke arasında son aylarda artan gerilimi had safhaya ulaşmış ve Balkanlarda yeni bir savaşın habercisi olarak görülmüştü.

Sırbistan ve Kosova arasında kimlik kartı ve plaka krizi ile başlayan gerilim Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in açıklamaları ile yükselirken Birleşmiş Milletler ve NATO'dan uyarılar gelmiş ve Vucic en sonunda barikatların kaldırılacağını açıklamış ve Kosova'nın kuzeyindeki barikatlar kaldırılmaya başlanmıştı.  

İşgal devleti Gazze'de 5 binden fazla sivil Filistinliyi tutukladı: Toplam sayı 10 bine yükseldi İşgal devleti Gazze'de 5 binden fazla sivil Filistinliyi tutukladı: Toplam... Haberi Görüntüle

VUCİC DUYURMUŞTU

Kosova Merkez Seçim Komisyonu ofiserine saldırı düzenlediğinden şüphelenilen eski bir Kosovalı Sırp polis memurunun tutuklanmasının ardından ülkenin kuzeyine Sırplar tarafından barikatlar kurulmuştu. Kosova'daki Sırpların temsilcileri 28 Aralık'ta Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüşmüş ve barikatların kaldırılacağını söylemişti.

Kuzey Mitrovica ile Leposaviç belediyeleri arasında, Kershi Dudes mevkiinde yer alan barikatlarda yer alan kamkonların kundaklanmasının ardından bu bölgedeki barikatlar kaldırılamamıştı. KFOR'un açıklamasına göre kalan son barikatların da kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading