Yandex Metrica

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye'

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye'

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail bombardımanıyla harabeye dönen Gazze'yi İkinci Dünya Savaşı'nda ABD'nin atom bombasıyla yerle bir ettiği Hiroşima'ya benzetti. Petro, "Filistin'de, yani Hiroşima'dan da küçük bir şehirde: Gazze'deki bombardımanda 32 binden fazla insan öldü. Aynı hikaye." ifadelerini kullandı.

Dünya

06.04.2024, 22:24

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Gazze'de açlıktan ölen Filistinliler hakkındaki bir haberi sosyal medya hesabı X'te alıntılayarak "ABD, Hiroşima'ya atom bombası attığında orada 77 binden fazla insan yaşamını yitirmişti. Bugün Japonya'dan çok daha küçük bir ülkede, Filistin'de, yani Hiroşima'dan da küçük bir şehirde: Gazze'deki bombardımanda 32 binden fazla insan öldü. Aynı hikaye." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki yıkıma dikkat çeken Petro, "Dünyanın büyük başkentleri, insanlığa kendi buyruklarını empoze etmek için devasa askeri güçlerini bilinçsizce  harcıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

SİLAH ALIMLARINI DURDURMUŞTU

İsrail ordusu mart ayının başında Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi kavşağında insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almış, saldırıda 112 Filistinli ölmüş, 760 Filistinli yaralanmıştı. Buna tepki gösteren Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısına tepki göstermiş, "Yiyecek isteyen 100'den fazla Filistinli, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu tarafından öldürüldü. Buna soykırım denilir ve dünyanın güçlü devletleri bunu duymaktan hoşlanmasa da yapılanlar, Holokost'u hatırlatıyor. Dünyanın Netanyahu'yu durdurması gerekiyor. Kolombiya, İsrail'den tüm silah alımlarını askıya aldı." ifadesini kullanmıştı.

İsrail daha sonra yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan birçok saldırı gerçekleştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading