Yandex Metrica

Kiev'liler güne kamikaze drone saldırısıyla uyandı! Halk tüfeklerle drone avladı: 7 ölü Onlarca yaralı

Kiev'liler güne kamikaze drone saldırısıyla uyandı! Halk tüfeklerle drone avladı: 7 ölü Onlarca yaralı

Rusya 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgal saldırısına hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar binlerce Ukraynalı bir o kadar Rus'un hayatını kaybettiği savaşta son olarak başkent Kiev kamikaze dronelarla hedef alındı. Saldırılarda 7 sivil hayatını kaybetti.

Dünya

05.02.2024, 12:58

24 Şubat günü Ukrayna'ya işgal girişimi başlatan Rusya, Kırım'daki Kerç Köprüsü'nün patlatılması sonrası saldırılarının dozajını artırdı. Şu ana kadar binlerce kişinin hayatını kaybettiği savaşta son olarak Ukrayna'nın başkenti Kiev, kamikaze dronelar tarafından hedef alındı. 

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

SABAH SAATLERİNDE 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ 

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde yaşanan kamikaze drone saldırısında ölenlerin sayısının 3 öldüğünü 19 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Saldırı esnasında kamikaze dronelardan kaçmak isteyen vatandaşlar saklanacak siper aradı. 

ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe Haberi Görüntüle

HAVA SALDIRISI ALARMI VERİLDİ 

Diğer yandan saldırıların ardından Kiev'de hava saldırısı alarmı verildi. Bölgeden güncel durumu bildiren gazeteciler, "Şehir teknik olarak hala hava alarmı altında, bu da insanların kesinlikle gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiği anlamına geliyor" ifadelerine yer verdi. 

İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci yaralandı İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci... Haberi Görüntüle

28 DRONE KİEV'İN ÇEŞİTLİ YERLERİNE SALDIRDI 

Ayrıca söz konusu kamikaze drone saldırılarında 28 droneun şehrin çeşitli yerlerini vurduğu fakat bu saldırıların sadece 5'inin hedefine ulaşabildiği aktarıldı. 

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

ÖLÜ SAYISININ 7'YE ÇIKTIĞI BELİRTİLDİ 

Ukrayna ordusu ise pazar akşam saatlerinden itibaren 37 Rus İHA'sının imha edildiğini belirtti. Ölenlerin 4'ü Sumy'de 3'ünün Kiev'de bulunduğu belirtildi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin kurmay başkanı Andriy Yermak, "Bu onların çaresizliğini gösteriyor" dedi.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

DRONE'LARIN İRAN MENŞEİLİ OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR 

Ukrayna askerlerinin drone saldırılarına karşı havaya ateş açarak karşılık verdiği görülürken, ölü sayısının öğle saatlerinde 7'ye çıktığı kaydedildi. 

Kamikaze droneların İran yapımı olduğu iddia edilirken, konuyla alakalı İran'dan henüz bir açıklama gelmedi. 

Diğer yandan bölgeden gelen görüntülerde basın mensuplarının bulunduğu bölgeye de saldırı yapıldığı ve korku içinde kaçıştıkları görüldü. 

Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Haberi Görüntüle

RUSYA AÇIKLAMADA BULUNDU

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın askeri yönetim ve enerji sistemlerine yönelik havadan ve denizden uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla saldırı düzenlendiği bildirildi. 

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

ASKERİ VE ENERJİ UNSURLARI VURULDU 

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı açıklamada, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, son 24 saatte Ukrayna'nın askeri yönetim ve enerji sistemlerinin unsurlarına yönelik havadan ve denizden uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla saldırılara devam etti. Belirlenen tüm unsurlar vuruldu." ifadesini kullandı.

Konaşenkov, Ukrayna askeri güçlerinin Kupyansk, Lisiçanks, Mıkolayiv ve Kriviy Rig yönlerindeki saldırılarının püskürtüldüğünü ileri sürerek, buradaki çatışmalarda 300'ün üzerinde Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini ve çok sayıda askeri teçhizatın yok edildiğini öne sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading