Yandex Metrica

Katliamın baş ortağı ABD'den Gazze hassasiyeti: 'Filistinli sivilleri korumak ahlaki gereklilik'

Katliamın baş ortağı ABD'den Gazze hassasiyeti: 'Filistinli sivilleri korumak ahlaki gereklilik'

ABD Savunma Bakanı Austin, "Sürekli olarak söylediğim gibi Filistinli sivilleri korumak hem ahlaki bir gereklilik hem de stratejik bir zorunluluktur." ifadesini kullandı.

Dünya

08.04.2024, 07:08

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve beraberindeki heyetle bakanlıkta görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesi basına açıklamada bulunan Austin, amaçlarının İsrail'in bölgede güvende olmasını sağlamak olduğunu savunarak Filistinli sivillerin de güvende olması gerektiğini söyledi. Austin, "Sürekli olarak söylediğim gibi Filistinli sivilleri korumak hem ahlaki bir gereklilik hem de stratejik bir zorunluluktur. ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Haberi Görüntüle

AUSTIN İSRAİL'E VERDİKLERİ KOŞULSUZ DESTEĞİ UNUTTU: GAZZE BİR İNSANİ FELAKETİ YAŞIYOR

İsrail'e verdikleri koşulsuz desteği unutarak Gazze'deki trajik duruma dikkat çeken ABD'li bakan, "Gazze bir insanı felaket yaşıyor ve durum daha da kötüleşiyor. Açlığın önlenmesi için yardımların acilen artırılmasına ihtiyacımız var ve deniz yoluyla geçici bir insani koridor açma çalışmalarımız buna yardımcı olacak. Ancak asıl önemli olan hala kara yoluyla yapılan yardım dağıtımını genişletmektir." dedi. 

Lloyd Austin ayrıca Gazze'yi kana bulayan hükümette savunma bakanlığı yapan Yoav Gallant'la Gazze'deki insani krizin acil bir şekilde nasıl hafifletebileceği konusunu tartışacaklarını söyledi. Hamas konusunda aynı şeyleri düşündüklerini belirten Austin, çatışma sona erdikten sonra İsrail'in güvenliği için plan yapılmasının önemine işaret etti. 

Yoav Gallant ise ABD ile Hamas'ın yok edilmesi konusunu ve İsrailli esirlerin kurtarılmasını görüşeceklerini belirterek "Rehineler meselesi ve Hamas'ın pozisyonları konusundaki müzakereler, askeri ve diplomatik çabalarımızda el ele vermemizi ve Hamas üzerindeki baskıyı artırmamızı gerektiriyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading