Yandex Metrica

Karadeniz’deki sıcak temastan ilk görüntü geldi! Rus jeti ABD İHA'sını böyle düşürdü

Karadeniz’deki sıcak temastan ilk görüntü geldi! Rus jeti ABD İHA'sını böyle düşürdü

Kırım açıklarındaki ABD İHA'sı ile Rus savaş uçağının çarpışmasının sonrasında iki ülke arasında yeni bir soğuk savaş başladı. Putin'in 'kara kutusu' Moskova'nın İHA'yı düşürme adımını doğruladı. Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı, havadaki dalaşmayı CNN International kanalına servis etti.

Dünya

21.03.2024, 12:19

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2014'te Ukrayna toprağı Kırım'a el koyması ve sekiz yıl sonra ise Ukrayna'nın tamamını işgal girişiminde bulunması neticesinde, Karadeniz'de tam bir soğuk savaş başladı. İngiliz savaş gemisi HMS Defender'a Rus savaş uçaklarının 2021 yazında ateş açmasıyla zirve noktasına çıkan gerilim, Rus jetlerinin önceki gün bir Amerikan insansız hava aracını düşürmesiyle geri dönülemez bir noktaya evrildi.

Bir anda tüm dünyanın Karadeniz'e kilitlenmesine yol açan havadaki it dalaşı, beklendiği gibi uluslararası medyanın manşetlerinde yer aldı. Haber ajansı AFP, Rusya'nın Karadeniz'deki ABD drone enkazını kurtarmak için zamanla yarış halinde olduğunu yazdı.

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

GÖRÜNTÜLERDEKİ GİZLİLİK KARARI KALDIRILDI

ABD Avrupa Komutanlığı ise, bugün Karadeniz semalarında gerçekleşen çarpışmanın ilk görüntülerini yayınladı. Yaklaşık 40 dakika boyunca süren kovalamaca, MQ-9'un kamerasından kayda alındı.

Gizliliği kaldırılan video görüntüsünde, Rus Su-27 jetinin defalarca Amerikan insansız hava aracına yaklaşıp yakıt boşalttığı olayın önemli anları yer aldı. Çarpışma anında video kaydı kesintiye uğrarken, görüntü geri geldiğinde MQ-9 Reaper drone'unun pervanesinin hasar aldığı göze çarptı.

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

RUSLAR KAZA ALANINA ULAŞTI

CNN International ise, Rus güçlerinin kaza alanına ulaştığını duyurdu. CNN'ne bilgi veren iki ABD'li yetkiliden biri, MQ-9'un Kırım'ın 70 mil (110 kilometre) güney batısına düştüğünü söyledi. Rusların kaza bölgesinde herhangi bir enkaz parçası bulup bulmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading