Yandex Metrica

Johnson: İngiliz askeri birlikleri Afganistan'dan çekiliyor

Johnson: İngiliz askeri birlikleri Afganistan'dan çekiliyor

İngiliz askeri birliklerinin Afganistan'dan tamamen çekileceğini belirten İngiltere Başbakanı Johnson, bunun oradaki desteklerinin kesileceği anlamına gelmediğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 17:38

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Afganistan hakkında açıklama yaptı. 

Johnson, Afganistan'daki misyonlarının sona erdiğine dikkat çekerek, ülkedeki İngiliz askeri birliklerinin büyük bir kısmının çekildiğini belirtti.

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

EL KAİDE'NİN DIŞARI İTİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

İngiltere Başbakanı Johnson, "20 yıl sonra eğitim kampları gitti, El Kaide liderliği ülke dışına itildi. Bu temel gerçekleri asla gözden kaçırmamalıyız." sözleriyle Afganistan'ın artık El Kaide için bir üs teşkil etmediğini ifade etti.

Afganistan'daki birçok İngiliz askerinin ülkeyi terk ettiğini ve tamamının da çekileceğini belirten Johnson, "Bizi Afganistan'a getiren tehdit büyük ölçüde azaldı" değerlendirmesini yaptı fakat askerlerin tamamının çekilmesine yönelik kesin bir tarih belirtmedi.

IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin yanındalar: Şimdiden iş teklifleri iptal edildi! IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin... Haberi Görüntüle

JOHNSON, "MÜZAKERE EDİLECEK BİR ÇÖZÜM TALİBAN'I DA İÇERMELİ"

Johnson, Afganistan'dan gelen terör tehditlerinin sürdüğüne dikkat çekerek "Taliban için zafere giden bir yol yok" dedi.

İngiliz askeri birliklerinin Afganistan'dan çekilmesinin, ülkesinin Afganistan'a verdiği desteği kestiği anlamına gelmediği vurgusu yapan Johnson, "İngiltere, Afganistan'a bu yıl 100 milyon sterlinden fazla kalkınma yardımı yaptı ve ulusal güvenliğe 58 milyon sterlin katkıda bulundu." dedi.

İngiliz Başbakan, İngiliz hükümetinin Afganistan'da müzakere edilen bir çözüme yönelik çalışmaya devam edeceğini ve bu çözümün Taliban'ı da içermesi gerekeceğini belirtti.

Diğer taraftan Johnson, milletvekillerinin İngiltere'nin Afganistan'a müdahalesi ve gelecekteki müdahaleler için öğrenilmesi gereken dersler konusunda soruşturma çağrısını reddetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading