Yandex Metrica

Joe Biden ve Vladimir Putin görüşecek! Masada Ukrayna konusu var

Joe Biden ve Vladimir Putin görüşecek! Masada Ukrayna konusu var

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna gerginliği ile alakalı video konferansta görüşecek.

Dünya

23.01.2024, 18:24

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü yapılacak bir video konferans ile Ukrayna'da hüküm süren gerginliği görüşecek. 

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden'ın Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getireceği ifade edildi. Biden'ın Putin ile yaptığı görüşmede Ukrayna'nın bağımsızlığına ve egemenliğine verdiği desteğin altını çizmesi bekleniyor. 

Rus kaynakları ise Ukrayna'nın görüşme gündemi olacağını doğruladı. 

Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22 avı Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN KIRMIZI ÇİZGİLERİ KABUL EDİLMEYECEK 

ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü yaptığı açıklamada Putin'i Ukrayna'ya olası bir askeri müdahaleye karşı uyarmış ve Ukrayna'yı korumak için bir dizi girişimler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı. Biden, Rusya'nın Ukrayna konusundaki "kırmızı çizgilerinin" kabul edilmeyeceğini bildirdi. 

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

ABD: ENDİŞELENMEK İÇİN SEBEPLERİMİZ VAR 

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, dün yaptığı açıklamada ABD'nin bölgedeki durumu oldukça ciddiye aldığını ifade etti. Rusya'nın Kırım'ı ilhakına değinen Austin, "Daha önce bir kez işgalde bulundular. Sınır bölgesindeki askerlerin sayısına bakıldığında, endişelenmek için neden olduğu görülüyor" diye konuştu.

Biden ve Putin ikilisi ilk olarak haziranda İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan bir zirvede bir araya gelmişti. Zirve sonrası yayımlanan ortak bildiride, nükleer bir savaşın başlatılmamasına yönelik bağlılık teyit edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading