Yandex Metrica

Joe Biden terörde kararlı: Türkiye'nin Suriye'deki eylemleri bize tehdit

Joe Biden terörde kararlı: Türkiye'nin Suriye'deki eylemleri bize tehdit

ABD Başkanı Biden, Kongre'ye yolladığı mektupta hiç de hayra alamet olmayan ifadeler kullandı. Türkiye'nin Suriye'deki varlığını eleştiren Biden, Mehmetçiğin DEAŞ'la mücadeleye zarar verdiğini ileri sürdü.

Dünya

23.01.2024, 18:05

Suriye'yi parçalayıp terör örgütü PKK/YPG'ye devlet kurmayı tasarlayan ABD, işgalleri için yıllardır aparat olarak kullandığı DEAŞ'a sarıldı. Suriye hakkında Ulusal Acil Durum halini bir yıl uzatan ve Kongre'ye bir mektup gönderen ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtıyla 5 bini aşkın DEAŞ/IŞİD'li teröristi imha ettiğini unutarak yine Ankara'ya saldırdı. 

Mektubunda Türkiye'nin Suriye'deki varlığının DEAŞ'la mücadeleye zarar verdiğini savunan Biden, CIA ve Pentagon'un bölgede PKK'yı meşrulaştırmak için yıllardır kullandığı söylemin aynısını tekrarladı. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye gönderdiği mektupta Biden, şunları yazdı:

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN EYLEMLERİ TEHDİT"

"Suriye'deki ve Suriye'yle ilişkili durumlar, özellikle de Türkiye Hükümeti'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, IŞİD'i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor, sivilleri tehlikeye atıyor; bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor ve ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor."

Sözde DEAŞ'a karşı yapılan hava saldırılarında Musul ve Rakka'yı harabeye çeviren Amerikan ordusu, ele geçirdiği DEAŞ üyelerini kamyonlarla PKK/YPG kamplarına taşımış, bu teröristler daha sonra PKK saflarında Türkiye sınırına yerleştirilmişti. ABD'nin meşhur "DEAŞ'la mücadele" kılıfını canlı tutmak için PKK/YPG'ye desteği sürerken, örgütün şu anda hangi bölgelerde aktif olduğu bilinmezliğini koruyor. 


Loading