Yandex Metrica

Joe Biden: 100 yılın en kötü depremlerinden biri

Joe Biden: 100 yılın en kötü depremlerinden biri

Türkiye ve Suriye'yi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin şiddetine işaret eden ABD Başkanı Joe Biden, "Türkiye'deki depremler, 100 yılı aşkın süredir bölgede yaşanan en kötü depremlerden" açıklamasında bulundu. Ayrıca Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "tam destek" teklif ettiğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 20:25

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin yanı sıra Suriye'yi etkileyen ve binlerce insanın ölümüne yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin konuştu.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

''YÜZYILIN EN KÖTÜ DEPREMLERİNDEN BİRİ''

Ekonomi planlarını anlatmak üzere ziyaret ettiği Wisconsin'de konuşan Biden, Amerikan halkının düşünce ve dualarının Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenlerle birlikte olduğunu belirtirken "Bu, 100 yılı aşkın bir süredir bölgede yaşanan en kötü depremlerden biri. Can kayıplarının yasını tutuyoruz. Moloz yığınlarının altından çıkarılanları izlemek inanılmaz. Deprem inanılmaz derecede güçlüydü, önemli artçı sarsıntılar ve ikinci bir deprem yaşandı." ifadesini kullandı.

Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen toplattırlımaya başlandı! Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen... Haberi Görüntüle

''DEPREMİN HEMEN ARDINDAN ERDOĞAN'I ARADIM''

Biden, depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını belirterek, ABD'nin, arama-kurtarma ekipleri dahil tam desteğini NATO Müttefiki Türkiye'ye sunduğunu aktardı. Başkan Biden, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve Avrupa'daki Amerikan ordusunun da Türkiye'de deprem bölgesinde yardıma hazır olduğunu söyledi.

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

SURİYE'^YE DE YARDIM EDİYORUZ

Suriye'de de ABD'nin insani yardım kuruluşları aracılığıyla depremden etkilenenlere yardım ettiğini aktaran Biden, ilk günden itibaren yardım faaliyetlerine koyulduklarını ifade etti. Biden, Suriye'de "bölgeyi kim kontrol ederse etsin" ABD'nin insan hayatını kurtarma konusunda en önde gelen bağışçılardan biri olduğunu söyledi.

Joe Biden, "İhtiyaç anında Türkiye ve Suriye halkının desteklenmesine yönelik taahhüdümüzde kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading