Yandex Metrica

Japonya balistik füze denemesi demişti! Kuzey Kore konuya açıklık getirdi

Japonya balistik füze denemesi demişti! Kuzey Kore konuya açıklık getirdi

Kuzey Kore dün dünya medyasında geniş yankı bulan füze denemesinin aslında keşif uydu sistemi geliştirme çalışması olduğunu açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 18:53

Kuzey Kore'nin dün denemesini yaptığı balistik füzenin aslında balistik füze denemesi olmadığı açıklandı. 

Kuzey Kore'den konuya ilişkin resmi açıklama geldi. Açıklamada, dünkü testin füze olmadığı keşif uydu sistemi geliştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen bir deneme olduğu bildirildi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' Haberi Görüntüle

KUZEY KORE KEŞİF UYDU SİSTEMİ DENEMESİ OLDUĞUNU BİLDİRDİ 

Kuzey Kore Ulusal Havacılık ve Uzay Geliştirme İdaresi ile Savunma Bilimleri Akademisi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen testin amacının, dünyadaki belirli alanların yüksek çözünürlüklü yatay ve dikey fotoğraflarını çeken görüntüleme sistemleri ve veri iletim sistemlerinin özellikleri ve başarısını doğruladığı" bildirildi. 

İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber saldırı düzenleniyor İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber... Haberi Görüntüle

JAPONYA BALİSTİK FÜZE DEMİŞTİ

Japonya tarafından dün yapılan açıklamada, Kuzey Kore yönetiminin dün yeni bir füze denemesi gerçekleştirdiği bildirilmişti. 

Japon Denizi'ne doğru fırlatılan füzelnin 600 kilometre yüksekliğe ulaştığı ve 300 kilometre boyunca yol aldığını ifade eden Japon yetkililer, füzenin herhangi bir hasara sebep olmadığını bildirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading