Yandex Metrica

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya onay süreci başladı

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya onay süreci başladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya'nın ittifaka katılımı için onay sürecinin başladığını bildirdi. Stoltenberg açıklamasında, bugün iki ülke için güzel bir gün olduğunu söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:30

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanları ile yaptığı ortak basın açıklamasında, söz konusu iki ülkenin NATO'ya üyeliği için onay sürecinin resmen başlatıldığını bildirdi. 

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

'BUGÜN İKİ ÜLKE İÇİN GÜZEL BİR GÜN' 

Stoltenberg konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bugünün Finlandiya, İsveç ve ittifak için "iyi bir gün" olduğunu söyledi.

1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı hızla sulara gömülüyor 1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı... Haberi Görüntüle

'32 ULUSLA DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ'

Diğer yandan Stoltenberg, "Masanın etrafındaki 32 ulusla daha da güçlü olacağız ve on yılların en büyük güvenlik kriziyle karşı karşıyayken insanlarımız daha da güvende olacak." ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca, Türkiye'nin teröristlerin iadesi konusunda çekinceleri hala devam ediyor. Onay için TBMM'nin kararı bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading