Yandex Metrica

İsrail şiddetine dünyadan tepki yağıyor! Ebu Akile'nin cenazesine saldırıya soruşturma

İsrail şiddetine dünyadan tepki yağıyor! Ebu Akile'nin cenazesine saldırıya soruşturma

İşgalci İsrail güçleri, öldürdükleri Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin cenaze törenine saldırmıştı. Dünyadan gelen tepkiler sonrası İsrail, olaya karışan polislere soruşturma açtığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "İsrail, polis memurlarını destekliyor, ancak yaşanan bu olaydan dersler de çıkarılacak." denildi.

Dünya

23.01.2024, 19:16

Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile, geçtiğimiz Çarşamba günü Batı Şeria’da İsrail güçleri tarafından ateş açılarak vahşice öldürülmüştü. Dün düzenlenen cenaze töreninde İsrail güçleri bu kez gazetecinin cenaze konvoyuna saldırmış, cenazeyi taşıyanlar coplarla müdahale etmişti.

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

CENAZEYE SALDIRAN POLİSLERE SORUŞTURMA

İsrail, bugün İsrail güçleri tarafından öldürülen gazetecinin cenazesine saldıran ve Kudüs’teki tören sırasında tabutu düşürmelerine neden olan polisler hakkında soruşturma açılacağını açıkladı.

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

"BU OLAYDAN DERSLER ÇIKARILACAK"

Yapılan açıklamada, "İsrail, polis memurlarını destekliyor, ancak yaşanan bu olaydan dersler de çıkarılacak. İsrail polisi, yüzlerce isyancı töreni sabote etmeye ve polise zarar vermeye çalıştıkları için güç kullanmak zorunda kaldı" denildi.

Bu kadar olur mu demeyin! Görüntüler gündem oldu: Mahkumların 1,5 sene kazdıkları tünel karakola çıktı! Bu kadar olur mu demeyin! Görüntüler gündem oldu: Mahkumların 1,5... Haberi Görüntüle

ABD'DEN KINAMA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aynı zamanda ABD vatandaşı olan Akile'nin cenaze konvoyuna izinsiz giren İsrail polisinin görüntülerinden rahatsız olduğunu dile getirerek, "Her aile, sevdiklerini onurlu ve engelsiz bir şekilde uğurlamayı hak eder" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading