Yandex Metrica

İsrail polisinden Filistinlilere sert müdahale

İsrail polisinden Filistinlilere sert müdahale

Doğu Kudüs'te tehcir tehdidi altında olan Filistinli ailelere destek vermek amacıyla Şeyh Cerrah Mahallesinde gösteri düzenlendi. İsrail polisi gösteriye katılanlara sert müdahalede bulundu.

Dünya

21.03.2024, 07:41

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde tehcir tehdidiyle karşı karşıya olan Filistinli ailelere destek vermek amacıyla gösteri düzenlendi.

Göstericiler, İsrail'in tehcir ve işgal politikalarına karşı sloganlar attı. İsrail polisi, protestocuları dağıtmak amacıyla TOMA'dan tazyikli su sıktı. Bazı göstericileri de tartakladı.

İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber saldırı düzenleniyor İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber... Haberi Görüntüle

ŞEYH CERRAH’TA GERİLİM AZALMIYOR

İsrail güçleri yaklaşık 3 aydır, evlerinden çıkarılma tehlikesiyle burun buruna olan mahalle sakinlerine destek gösterilerine müdahale ediyor.

Şeyh Cerrah Mahallesine yönelik usulsüzlükler 2 yıl öncesine kadar dayanıyor.

Otelde pedofili operasyonu! 7 ve 11 yaşındaki çocuklarla buluşacak olan şüpheliye polis baskını! Otelde pedofili operasyonu! 7 ve 11 yaşındaki çocuklarla buluşacak olan... Haberi Görüntüle

TEHCİR TEHDİDİ ALTINDALAR

2019 yılında Yahudi yerleşimcilerin talebiyle, İsrail mahkemesi mahalledeki 12 ailenin, evlerini boşaltması kararı aldı.

Aileler temyize gitti. Mahkeme süreci tekrar başladı. Fakat İsrail Merkezi Mahkemesi kararı bozdu. 7 ailenin, evlerini Yahudi yerleşimcilere bırakmasına hükmetti.

Ailelerin, karara karşı itirazları da geri çevrildi.  İsrail Yüksek Mahkemesinde 9 Mayıs tarihinde görülen duruşmada nihai bir karara varılmamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading