Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail Gazze'deki Şifa Hastanesi çevresine iftar vakti saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail Gazze'deki Şifa Hastanesi çevresine iftar vakti saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail güçleri, iftar saatinde Gazze kentinin batı kesiminde yer alan Şifa Hastanesi çevresine yoğun top atışıyla saldırılar düzenledi. Saldırılar sonucu çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve yaralandı.

Dünya

04.04.2024, 17:51

İsrail, Gazze'deki sivil alanlara saldırılarını sürdürüyor. Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi çevresinde iftar saatinde düzenlenen saldırıda onlarca Filistinli öldü ve yaralandı. Ölenlerin ve yaralananların Şifa Hastanesi'ne yakın binalarda oturduğu veya oralara sığındığı belirtildi. Saldırıların sürdüğü bölgede cesetlerin sokaklara dağıldığı ve binlerce insanın mahsur kaldığı, adeta ölümü beklediği belirtiliyor. Yoğun baskı ve bombardıman altındaki Şifa Hastensi ve çevresinde Filistinliler yiyecek ve içecek bulamıyor.

Şifa Hastanesi'ne yapılan saldırılarla ilgili açıklamada bulunann İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bu saldırıların müzakerelerde Hamas üzerinde baskı kurma amacı güdüldüğünü söyledi. Halevi, saldırılarını Hamas liderliğini vurmak ve müzakerelere baskı yapmak aöacıyla düzenlediklerini belirtti ve Hamas'ın Şifa Hastanesi'ni komuta merkezine çevirdiğini iddia etti. 

Gazze Kasabı Netanyahu UCM'ye meydan okudu! 'Mahkeme'ye boyun eğmeyeceğiz' Gazze Kasabı Netanyahu UCM'ye meydan okudu! 'Mahkeme'ye boyun eğmeyeceğiz' Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

7 Ekim'de Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail işgaline cevap olarak Aksa Tufanı operasyonu başlatmış ve çok sayıda füzeyi işgal güçlerinin topraklarına göndermişti. Bu saldırıya karşılık verne İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni ağır bombardımana tabi tutarak  en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 726 Filistinliyi yaraladı. Gazze'de 74 bine yakın da yaralı bulunuyor. Enkaz altında olup da haber alınamayan ve çıkarılamayan binlerce kişinin olduğu belirtilirken İsrail güçleri özellikle sivil altyapıya zarar veriyor. Bunun için ibadethane, hastane ve okul gibi sivillerin bulunduğu yerler seçiliyor ve bombalanıyor. Saldırılar sırasında direniş hareketi işgal ordusuna ağır kayıplar verdiriyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 251'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 593 askerinin öldüğünü duyurdu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading