Yandex Metrica

İsrail'den alçak provokasyon! Mescid-i Aksa'da yatsı ezanının okunmasına izin vermediler

İsrail'den alçak provokasyon! Mescid-i Aksa'da yatsı ezanının okunmasına izin vermediler

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un, Mescid-i Aksa'nın yanında bulunan Ağlama Duvarı'nda yapacağı konuşma öncesinde, İsrail polisi yine alçak bir provakasyona imza attı. İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın ses sisteminin kablolarını kestiği ve yatsı ezanının hoparlörden okunmasını engellediği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:13

Mescid-i Aksa'da Ramazan boyunca tırmanan gerginlik halen devam ediyor. İsrail provakasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün özellikleri ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün... Haberi Görüntüle

YATSI EZANININ OKUNMASINA İZİN VERİLMEDİ

İsrail polisinin Cumhurbaşkanı Herzog'un konuşması öncesinde Mescid-i Aksa'nın ses sistemi kablolarını kestiği ve yatsı ezanının hopörlerden okunmasının engellendiği bldirildi.

İsrail polisinden henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Bu kadar olur mu demeyin! Görüntüler gündem oldu: Mahkumların 1,5 sene kazdıkları tünel karakola çıktı! Bu kadar olur mu demeyin! Görüntüler gündem oldu: Mahkumların 1,5... Haberi Görüntüle

5 MAYIS'TA BASKIN ÇAĞRISI

İsrail'de "Tapınak Örgütleri" adıyla bilinen fanatik Yahudi grup, "İsrail Bağımsızlık Günü" dolayısıyla 5 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

GERGİNLİK HAD SAFHADA

Ramazan boyunca İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırıları gerginliği tırmandırmıştı. Filistinliler ve uluslarararası alanda tepkiye neden olan görüntüler sonrası İsrail yönetimi gelen dış baskılar neticesinde  Mescid-i Aksa'da yalnızca Müslümanların ibadet edebildiğini diğer dinlerinse ziyarette bulunduğu statükonun değişmediğini savunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

STATÜKOYA GÖRE YAHUDİLERİN MESCİD-İ AKSA'DA İBADET ETMESİ YASAK

Statükoya göre, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Aksa'da ibadet etmesine izin verilmemesi gerekiyor ancak fanatik Yahudi yerleşimciler sık sık İsrail polisi korumasında Aksa'ya baskın düzenliyor.

İsrail'de bir mahkeme, Ekim 2021'de Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetmiş, söz konusu karar Filistin sokağı ve İslam dünyasında tepkiyle karşılanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading