Yandex Metrica

ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün özellikleri

ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün özellikleri

Yapay zeka savaşları başldı... Meta, ChatGPT'ye rakip oluşturmayı amaçlayan yapay zeka modelinin son sürümü olan LIama 3'ü ilk kez gösterdi. Meta, iki Llama 3 modelinin piyasaya sürülmesi ve Meta AI'nın tüm platformlarda kolayca kullanılabilir hale getirilmesi vaadi ile yapay zeka yarışında çıtayı yükseltiyor.

Dünya

20.04.2024, 11:40

Teknoloji devi perşembe günü, bu yılın sonlarında gerçekleştirilecek büyük Llama 3 lansmanı öncesinde iki küçük Llama 3 modelini piyasaya sürdü.

Meta'nın geçen hafta piyasaya sürülmeye yaklaştığını söylediği açık kaynaklı modeller, Meta AI asistanına entegre ediliyor ve geliştiricilerin kullanımına sunulacak. 

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

15 TRİLYON BİLGİYE SAHİP

Meta, The Verge'e, geçen yılki Llama 2'deki 2 trilyon token'a kıyasla Llama 3'ün 15 trilyon token veya bilgi biti üzerinde eğitildiğini söyledi. Perşembe günü piyasaya sürülen iki modelden en büyüğü, 70 milyar parametreye veya değişkene sahip. 

Llama 2'ye kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş Llama 3'ün son yapısının piyasadaki en gelişmiş yapay zeka seçeneği olabileceğini savunuyor. Küçük modellerde bile Meta, çok adımlı süreçlerde daha iyi performans ve karmaşık sorgularda gelişmiş performans vaat etti.

Bu, Anthropic ve OpenAI alternatifleriyle karşılaştırıldığında Llama 2'nin ortalamanın altındaki performansıyla ilgili sorun yaşayan geliştiriciler için iyi bir haber oldu. 

Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

AÇIKLAR KAPATILACAK

Reuters ile yaptığı bir röportajda Meta, bu sorunları kabul etti ve sorunlu alanları ele almak için yapay zeka tarafından oluşturulan verilerin yanı sıra "yüksek kaliteli veriler" kullanarak bu sorunları çözdüğünü söyledi.

ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret! BRICS doları tarihe gömdü! ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret! BRICS doları tarihe... Haberi Görüntüle

LLAMA'NIN ÖZELLİKLERİ NE OLACAK?

Yine de, geliştiriciler ve Meta'nın kendisi için en önemli şeyin yaklaşan büyük Llama 3 sürümü olduğu kanıtlanabilir. 

Şirket, son Llama 3 konusunda çekingen davransa da Meta, hala veri eğitimi aldığını ve tamamlandığında 400 milyar parametreye sahip olacağını, bunun da Llama 2'den beş kat daha büyük olacağını doğruladı. 

Daha küçük Llama 3 modellerinin aksine, Son yapı çok modlu olacak ve hem metin hem de resim oluşturmasına olanak tanıyacak.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading