Yandex Metrica

İslam karşıtlığıyla tanınan İsveçli karikatürist yanarak öldü

İslam karşıtlığıyla tanınan İsveçli karikatürist yanarak öldü

İslam karşıtlığıyla tanınan ve çizdiği Hazreti Muhammed karikatürleriyle İslam dünyasında büyük tepkilere neden olan İsveçli karikatürist Lars Vilks ile iki koruma polisi, geçirdikleri trafik kazasında yanarak öldü.

Dünya

23.01.2024, 18:04

İsveç basınında yer alan habere göre, Lars Vilks ve iki koruma polisi geçirdikleri trafik kazasında öldü.

İsveç Emniyet Genel Müdürü Anders Thornber'da yaptığı açıklamada, haberi doğrulayarak kazada hayatını kaybeden iki polis memurunun ailelerine başsağlığı diledi.

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

HZ. MUHAMMED'E HAKARET İÇERİKLİ KARİKATÜRLERİN ÇİZERİ

İsveç devlet televizyonu SVT'de, "Smaland bölgesinde bulunan Markaryd yerleşim birimine yakın otoyolda bir kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu patlayan ve alev alan araçlarda 3 kişi yanarak öldü, bir kişi ağır yaralandı. Yaralanan kişinin kamyon şoförü olduğu, otomobilde ölen kişilerin Lars Vilks ve iki polis koruması olduğu" ifadesinde bulundu.

Olayla ilgili Smaland polisi ise soruşturma başlattıklarını bildirdi.

2007 yılında İsveç'in yerel gazetelerinden Nerikes Allehanda, karikatürist Lars Vilks'in Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerini yayımlamış ve söz konusu karikatürler İslam dünyasında büyük tepkilere neden olmuştu. 2007 yılından itibaren gizli bir adreste yaşayan ve polis korumasıyla gezen Vilks, ayrıca katıldığı pek çok programda protesto edilerek, yumurtalı saldırıya uğramıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading