Yandex Metrica

İran'dan 3'lü görüşmelere ilişkin kritik açıklama: Memnuniyetle karşılıyoruz

İran'dan 3'lü görüşmelere ilişkin kritik açıklama: Memnuniyetle karşılıyoruz

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, basın toplantısında kritik açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, Türkiye ve Suriye arasındaki diyaloğu memnuniyetle karşıladıklarını ve görüşmelerin ikili ilişkilere olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Dünya

22.03.2024, 09:14

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki temaslar kapsamında mevkidaşı Abdallah Buhabib ile görüşme gerçekleştirdi. İki bakan, görüşmenin akabinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Abdullahiyan, Buhabib ile görüşmesinde bölgesel ve uluslararası meselelerin dışında Lübnan ve İran arasındaki ekonomik işbirliği potansiyeli ve Lübnan'ın enerji krizini ele aldıklarını belirtti.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMELERİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Gazetecilerden gelen bir soru üzerine Türkiye-Suriye diyalog görüşmelerine dair İran'ın pozisyonuna değinen Abdullahiyan, 'İki ülke arasındaki sorunların çözümü hususunda yürütülen görüşmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Görüşmelerin, iki ülkenin çıkarlarına olumlu yansıyabileceğine inanıyoruz.' açıklamasında bulundu.

Abdullahiyan, İran'ın hiçbir şekilde Arap ülkeleri ile iletişimini kesmeyeceğini belirterek şu şekilde konuştu: 

"Geçen aylarda Bağdat'ta Suudi Arabistan ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bir diğer toplantı da Amman'da gerçekleşti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile kısa bir görüşme oldu. Toplantıda müzakerelerin devam edilmesine vurgu yapıldı. İran, Suudi Arabistan dahil olmak üzere hiçbir şekilde Arap ülkesi ile ilişkilerini kesme niyetinde değil. İran ve Suudi Arabistan arasında normal diplomatik ilişkilerin tesis edilmesini temenni ediyoruz." dedi.

Macron Kafkasya'da gerilim istiyor! Bakü Büyükelçisi geri çağrıldı Macron Kafkasya'da gerilim istiyor! Bakü Büyükelçisi geri çağrıldı Haberi Görüntüle

Kremlin'den açıklama: İstanbul'daki anlaşma Rusya-Ukrayna ilişkilerinin başlangıcı olabilir Kremlin'den açıklama: İstanbul'daki anlaşma Rusya-Ukrayna ilişkilerinin başlangıcı olabilir Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİ

Abdullahiyan, İran'ın Lübnan'daki cumhurbaşkanı seçimine müdahalede bulunduğuna dair iddiaların sorulması sonrasında, "İran olarak Lübnan'ın iç işlerine hiçbir şekilde müdahalemiz söz konusu değil. Lübnan'da cumhurbaşkanının seçilmesi ancak siyasi partiler arasındaki uzlaşıyla mümkündür." açıklamalarında bulundu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading