Yandex Metrica

İran'da eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı gözaltında! Provokasyonla suçlanıyor

İran'da eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı gözaltında! Provokasyonla suçlanıyor

İran'da Mahsa Emini'nin ölümü sonrasında başlayan protestoları kışkırttığı gerekçesiyle ülkenin eski Cumhurbaşkanlarından Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi' gözaltına alındı.

Dünya

23.01.2024, 22:13

İran'ın eski Cumhurbaşkanlarından Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, başkent Tahran'da Mahsa Emini'nin ölümünün anrdından başlayan protestolarda "göstericileri kışkırttığı" gerekçesiyle gözaltına alındı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, Haşimi, göstericileri sokak protestolarına teşvik etmekle suçlanıyor. Haberde, aynı zamanda kadın hakları aktivisti olan Haşimi'nin hangi güvenlik kurumu tarafından gözaltına alındığı ise belirtilmedi.

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap 'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap Haberi Görüntüle

MUHALİF ÇIKIŞLARIYLA BİLİNİYOR

Ülkede 2009'daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çıkan olaylarda "ülke güvenliğine karşı eylemlerde bulunduğu" gerekçesiyle kısa bir süre tutuklu kalan Haşimi, 17 Eylül'de Mahsa Emini'nin ölümünden sonra "Clubhouse" adlı sosyal medya platformunda yaptığı bir konuşmada, "İran'ın mahkumlara muamelesinin İsrail'den daha kötü olduğunu" öne sürmüştü.

ABD'den İsrail'e tam destek! Refah'ta yeni bir soykırım için anlaştılar ABD'den İsrail'e tam destek! Refah'ta yeni bir soykırım için anlaştılar Haberi Görüntüle

YASAKLARA KARŞI DURUYOR

Özellikle son yıllarda ülke yönetimine karşı sert eleştiri ve suçlamalarıyla gündeme gelen Haşimi, 2017'de Zencan Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, "Başörtüsünün Şah döneminde yasaklanmasına karşı çıktığım gibi şu anda mecburi olmasına da karşıyım" ifadelerini kullanmıştı.

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

ABD TARAFINDA SAF TUTMUŞTU

Faize Haşimi, Ocak 2021'de yaptığı bir konuşmada, ABD'nin İran'a yönelik baskılarını desteklediğini açıklamış ve bu açıklaması kendi çevresi dahil olmak üzere ülkede tepki toplamıştı. Haşimi, nisan ayındaki konuşmasında da Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'nin yaptırım listesinde kalması gerektiğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading