Yandex Metrica

İngiltere yaptırımlarını bedelini ağır ödüyor! Şimdi de patates ve balık krizi ortaya çıktı

İngiltere yaptırımlarını bedelini ağır ödüyor! Şimdi de patates ve balık krizi ortaya çıktı

İngiltere'de 10 bin 500 balık ve cips dükkanından yaklaşık 5 bini Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların sebep olduğu malzeme ve enerji fiyatlarındaki artışlardan dolayı kapanmanın eşiğine geldi.

Dünya

23.01.2024, 19:36

İngiltere, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların bedelini bu sefer de patates ve balık ile ödüyor. 

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

RUSYA'YA YÜZDE 35'LİK TARİFE KOYULDU 

Yerel basında yer alan haberlere göre, dükkanların yaptırımlardan doğan fiyat artışlarından dolayı zaten baskı altında olduğu bildirildi. Diğer yandan Rusya'dan deniz ürünlerine yüzde 35'lik bir tarife koymaya karar vermesi dnen sonra durum daha da kötüleşti. 

Ulusal Balık Kızartıcıları Federasyonu başkanı Andrew Crook yaptığı açıklamada, "Bu ekstra tarifeler binlerce mağazayı uçurumun kenarına itecek" ifadelerine yer verdi. 

Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Haberi Görüntüle

8 STERLİNDEN 14 STERLİNE ÇIKTI 

Crook, bir kilo morina balığının fiyatının 8 sterlinden 14 sterline yükseldiğini belirtti. 

Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen toplattırlımaya başlandı! Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen... Haberi Görüntüle

RUSYA İHTİYACIN ÜÇTE BİRİNİ KARŞILIYOR 

Ayrıca İngiltere balık ihtiyacının üçte birini Rusya'dan karşılıyor. Söz konusu yaptırımlar balık sektörünü kötü etkilerken mağazalar kapanmamak için morina ve mezgit balığını, hake ve diğer ucuz balık türleriyle değiştirmek zorunda kalacak. 

Londra'nın batısında balık ve patates kızartması satan Bally Singh, Daily Express'e verdiği röportajda birçok müşterinin dükkana girip fiyatları gördükten sonra hızla ayrıldığını açıkladı. 

Singh konuyla ilgili yaptığı konuşmada, "Bir noktada balık en ucuz öğünlerden biriydi. Şimdi en pahalılarından biri" sözlerine yer verdi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading