Yandex Metrica

İngiltere krizde! Benzin istasyonları kapalı, market rafları boş

İngiltere krizde! Benzin istasyonları kapalı, market rafları boş

İngiltere'de Brexit sonrası yaşanan tır ve kamyon şoförü krizi ülkede büyük bir tedarik sorununa yol açtı. Binlerce akaryakıt istasyonu pompa kapattı, süpermarketlerde raflar boş kaldı. İngiliz hükümeti giderek büyüyen krizi yönetmekte zorlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:02

İngiltere tarihi bir kriz yaşıyor. TIR ve kamyon şoförü açığından kaynaklanan akaryakıt tedariki sorunu ülkeyi krize sürükledi. Ordunun devreye girmesi gündemde.

İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim' İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim' Haberi Görüntüle

KRİZ NEREDEN ÇIKTI? 

Dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olan İngiltere'de Brexit sonrası kamyon şoförü sıkıntısı başgösterdi. AB vatandaşlarını işe almayı zorlaştıran kurallar ve karantina sonrası yeni çalışma iznine ilişkin bürokratik sürecin aşılamaması nedeniyle ülkede kamyon şoförü sıkıntısı yaşandı. Ciddi bir kamyon şoförü sıkıntısıyla karşı karşıya kalan nakliye şirketleri tedarik yapamaz duruma geldi. 

Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, İngiltere’de 2020 yılının başında 37 bin olan AB vatandaşı tır ve kamyon şoförü aktif olarak hizmet verirken, bu sayı şu anda 24 bin 350’e gerilemiş durumda.

Bir kaç hafta önce zirveye çıkan kriz nedeniyle İngiltere genelinde benzin istasyonlarında 'panik halde benzin almak isteyenler' uzun kuyruklar oluşturmuş, çoğu benzin istasyonu stokların tükenmesi nedeniyle pompaları kapatmıştı.

ingiltere benzin krizi

Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton sarmalı Arapsaçına döndü Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE BENZİN BİTTİ

İngiltere'de enerji şirketi BP, petrol istasyonlarının üçte birinde iki ana tip yakıtın kalmadığını duyurdu. yaklaşık 5.500 bağımsız istasyonu temsil eden Petrol Perakendecileri Derneği (PRA) de üyelerinin %50'si ila %90'ının benzinin tükendiğini duyurdu. Geri kalan istasyonlarda da stokların tükenmesi bekleniyor. 

İstasyon sayılarının azalmasıyla benzin sıkıntısı yaşayacağını düşünen araç sahipleri başkent Londra'daki benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı: Tek gerçek seçenek! O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı:... Haberi Görüntüle

HÜKÜMETE TEPKİ VAR

Gözler şimdi Başbakan Boris Johnson'ın alacağı kararlarda.  Ancak yaşanan büyük tedarik krizi, akaryakıt ve gıda sorunu Johnson hükümetine tepkiyi artırdı. Gereken desteği vermemekle suçlanan İngiliz hükümeti,  giderek büyüyen krizi yönetmekte zorlanıyor.

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

ORDU DEVREYE Mİ GİRECEK?

Hükümet, çözüm için yaklaşık 5 bin şoföre geçici vize verilmesi kararı aldı. Petrol şirketlerinin yakıt ikmalini hızlandırmaları için rekabet yasasını da askıya alacağını duyurdu. Ancak muhalefet bu kararların yeterli olmadığı görüşünde. Johnson'ın krizin çözümü için acil durum planlarını gözden geçirmesi bekleniyor. Hükümet 'panik halde yapılan alış verişin' önüne geçmek için çare arayışında. 

Guardian gazetesinin haberine göre ordunun devreye girmesi gündemde. İngiltere ordusunun benzin tedariki için Escalin Operasyonu adı altında bir plan uygulayacağı ifade edildi. 

ingiltere market

'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! 'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FİYATLARI YÜZDE 250 ARTTI

İngiltere'de sadece benzin sıkıntısı değil doğalgaz krizi de var. Ocak ayından bu yana doğalgaz fiyatları yüzde 250 arttı. Zamnlar hane başına ortalama yıllık 139 sterlin yani bin 650 liralık fatura artışı getirdi. Fiyat artışı için çözüm arayışları sürüyor. Enerji şirketleri ile bir araya gelen hükümet, kredi desteğini masaya yatırdı. 

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

''NOEL'DE HİNDİ BULAMAYACAĞIZ'' PANİĞİ

Tedarikte yaşanan sıkıntılar İngiltere'nin ikinci bir “ hoşnutsuzluk kışı ” endişesini artırdı. Noel zamanında rafların normalden daha boş olabileceğine dair uyarılar geldi.

Çiftçiler Noel'de hindi sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu. Kümes hayvanları derneği, büyük üreticilerin ürünleri işleme koyacak yeterli sayıda çalışan olmadığı gerekçesiyle üretim kapasitesini azalttıklarını ifade etti. 

Hükümet, TIR şoförlerine ek olarak, İngiltere'de üç aylık kontratlarla kümes hayvanları çalışanları için de vize verileceğini duyurdu.

Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading