Yandex Metrica

İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim'

İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim'

2006-2010 yılları arasında İsrail Askeri İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan Amos Yadlin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun izlediği Gazze politikasının çelişkili olduğunu belirterek "Eğer (Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya) Sinvar, savaşı bitirmek istiyorsa, tüm kaçırılanların serbest bırakılması karşılığında bunu ona verelim." ifadelerini kullandı.

Dünya

19.04.2024, 16:08

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu yönetimine eleştiriler devam ediyor. 2006-2010 yılları arasında İsrail Askeri İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan Amos Yadlin, Tel Aviv yönetiminin izlediği Gazze politikasını çelişkili ve gerçek dışı olarak nitelendirerek esir tutulan İsraillilerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'ye yönelik savaşın sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

İsrail devlet radyosuna açıklamalarda bulunan Yadlin, hükümetin Gazze savaşıyla ilgili belirlediği hedeflerin gerçek dışı olduğunu savundu. Netanyahu'nun Hamas'ı bitirmek, esirleri kurtarmak ve Gazze'nin yönetimin konusunda belirlediği hedeflerin inandırıcılıktan uzak olduğunu söyleyen Amos Yadlin, "6 ayın ardından şunu açıkça söylemeliyiz; hükümetin savaş için belirlediği hedefler gerçekçi değildi ve çelişkiliydi." ifadesini kullandı.

Hamas'ın direnişini öven Yadlin, "Hamas'ın diğer Filistinli gruplarla omuz omuza, 27 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne giren İsrail ordusuna karşı hala şiddetli bir direniş sürdürdüğünü" ifade etti. Yadlin, Tel Aviv yönetimine öneride bulunarak esir tutulan İsraillilerin serbest bırakılması karşılığında "Eğer (Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya) Sinvar, savaşı bitirmek istiyorsa, tüm kaçırılanların serbest bırakılması karşılığında bunu ona verelim." dedi.

İsrail ordusu şimdiye kadar Hamas'ın elind etuttuğu İsrailli esirleri kurtarmayı başaramadı. Hatta düzenlenen saldırılarda çok sayıda İsrailli esir kendi askerlerinin kurşunlarına ya da bombalarına hedef oldu. 

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle 7 Ekim 2023'te düzenlediği saldırıların heme ardından saldırılara başladı ve 6 aylık sürede 33 bin 686 Filistinliyi öldürdü. Öldürülen 33 bin 686 Filistinlinin en az 14 bin 500'ünü çocuklar, 9 bin 560'ını ise kadınlar oluşturuyor. Saldırılarda 76 bin 309 kişi ise yaralandı. Enkaz altında kalan ve haber henüz ulaşılamayan binlerce kişi daha var.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading