Yandex Metrica

İngiltere'de kıtlık korkusu! Marketlerde temel gıda ürünleri bulamıyorlar

İngiltere'de kıtlık korkusu! Marketlerde temel gıda ürünleri bulamıyorlar

İngiltere'de akaryakıt kriziyle başlayan tedarik zinciri aksaklığı halkın temel gıda ürünlerine ulaşmasında büyük zorluk yaşatıyor. Dahası İngilizleri "kıtlık" korkusu sardı.

Dünya

29.01.2024, 14:06

İngiltere'de tedarik zincirindeki derin sıkıntılar insanların temel gıda ihtiyaçlarını gidermesine engel oluyor.

Amerikalı öğrenciler ne istiyor? Kelebek etkisi yaratan protestoların çıkış sebeni ne? Amerikalı öğrenciler ne istiyor? Kelebek etkisi yaratan protestoların çıkış sebeni... Haberi Görüntüle

HER ALTI KİŞİDEN BİRİ İSTEDİĞİ GIDA ÜRÜNÜNE ULAŞAMIYOR

Ülkede ağır vasıta sürücüsü eksikliğinin yarattığı akaryakıt kriziyle başlayan süreç giderek zorlaşıyor. Gaz fiyatlarının yükselmesi de cabası.. Noel'den önce ihtiyaçlarını gidermek isteyen İngilizler, çeşitli gıdaları bulmakta sıkıntı yaşıyor. 

Diğer taraftan Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre, her altı İngiliz vatandaşından biri özellikle son iki boyunca istediği temel gıda ürünlerini süper marketlerde bulamadı. Halkın büyük bir kısmı gıda ürünü eksikliğinin Noel'den önce kıtlık boyutuna dönüşmesinden endişe duyuyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, mevcut krizi çözebilmek için tedarik sorunlarına yanıt verilebilmesi amacıyla önde gelen süpermarketler zinciri Tesco'nun eski CEO'su olarak bilinen Sir Dave Lewis'i göreve getirdi.

Ülkede ayrıca her yedi kişiden biri yakıt alamıyor ve akaryakıt krizini çözüme kavuşturma konusunda devreye giren askerler, akaryakıt taşımacılığına devam ediyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading