Yandex Metrica

İngiltere Başbakanı Johnson Hindistan turunda! Ukrayna konusunda ikna çalışmaları devam ediyor

İngiltere Başbakanı Johnson Hindistan turunda! Ukrayna konusunda ikna çalışmaları devam ediyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eski sömürge ülkesi Hindistan'a ziyarette bulundu. İslam düşmanlığı ile bilinen başbakan Narendra Modi ile görüşen Johnson, Rusya ile temasların azaltılmasını istedi.

Dünya

23.01.2024, 19:10

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan ile İngiltere arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek için bugün Yeni Delhi'ye uçtu. 

Kraliyetin kaçak atları Londra'yı altını üstüne getirdi! Ordu ve polis alarma geçti: 5 yaralı Kraliyetin kaçak atları Londra'yı altını üstüne getirdi! Ordu ve polis... Haberi Görüntüle

UKRAYNA SAVAŞINI GÜNDEME GETİRDİ

Johnson yaptığı açıklamada Hindistan ile ticaret ve savunma bağlarını derinleştirmeye çalışacağını ve Hintli mevkidaşı Narendra Modi ile yapacağı görüşmede Ukrayna'da yaşanan durumu gündeme getireceğini söylemişti. 

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Haberi Görüntüle

'RUSYA İLE TEMASLARI AZALTIN'

Yeni Delhi'de Hintli mevkidaşı Narendra Modi ile görüşen Johnson, Modi'ye Putin'in hidrokarbonu olarak isimlendirdiği enerji tedarikini azaltmayı önerdi. 

Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu Haberi Görüntüle

BİR SÜRÜ VAATLER VERDİ

Diğer yandan Hindistan ile arasını iyi tutmak ve ticaret anlaşmasını güvence altına almak isteyen Johnson, vize esnekliği sözü verdi. 

1 milyar sterlin değerinde ticari anlaşma yapan iki ülke Hindistan vatandaşlarına vize esnekliği verilecek. 

Otelde pedofili operasyonu! 7 ve 11 yaşındaki çocuklarla buluşacak olan şüpheliye polis baskını! Otelde pedofili operasyonu! 7 ve 11 yaşındaki çocuklarla buluşacak olan... Haberi Görüntüle

MODİ RUSYA YANLISI BİR TAVIR GÖSTERİYOR 

Yapılan ticaret anlaşmaları dışında Johnson Modi'ye Rusya ile arasını soğutması için baskı yapıyor. Ziyaret öncesi gazetecilere açıklama yapan Johnson konu hakkında, "Bu gerçeği yansıtmak zorundayız. Ama açıkçası, bunu Narendra Modi ile konuşacağım" ifadelerini kullandı. 

Fakat Modi, Ukrayna'daki durumu endişe verici olarak gördüğünü belirtirken bir yandan da Rusya'yı eleştiren herhangi bir hareket yapmaktan da çekiniyor. 

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

BM'DE ÇEKİMSER OY KULLANMIŞLARDI

Hindistan BM Genel Kurulu bu ay Rusya'nın İnsan Hakları Konseyi üyeliğini askıya almak için oy kullandığında çekimser kaldı.

Ticari anlaşmaları geliştirme bahanesiyle Hindistan'a gelen Boris Johnson, karıştığı Partygate skandalı ve ekonomik krizin getirdiği imaj bozgunluğu ile bir yandan Rusya'yı arkaplanda destekleyen Hindistan'ın taraf değiştirmesi için zorluyor. 

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

JOHNSON ESKİ SÖMÜRGESİNİ İKNA ETMEK İÇİN HER YOLU DENİYOR 

100 yıl önce sömürgesi olan Hindistan'da sempati kazanmak için türlü kılıklara giren Boris Johnson Hindistan'ı ikna etmek için her türlü yolu deniyor. 

Milyar sterlinlik ticaret anlaşmalarından vize esnekliğine kadar her türlü vaadi veren Johnson'un çalışmalar sonuç verecek mi bilinmiyor. 

Biden, Netanyahu'yla telefonda görüştü: 'Refah'a kapsamlı saldırıya karşıyız' Biden, Netanyahu'yla telefonda görüştü: 'Refah'a kapsamlı saldırıya karşıyız' Haberi Görüntüle

JOHNSON PROTESTO İLE KARŞILANDI 

Ayrıca sömürge geçmişini unutmayan bazı Hintli vatandaşlar, Johnson'u Gujarat kentine ziyareti sırasında protesto etti. 

Yüzyıl önce İngiltere'nin yaptığı Pal-Dadhvav toplu katliamını hatırlatan eylemciler Johnson'a tepki gösterdi. 

Hint medyasında ise Hindistan'ın İngiltere'den bir özür beklediği belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading