Yandex Metrica

İngiliz istihbaratı açıkladı: Rus ordusu nükleer silahla saldıracak!

İngiliz istihbaratı açıkladı: Rus ordusu nükleer silahla saldıracak!

Herson-Kırım hattı ile doğudaki Donbas bölgesinde zor günler yaşayan Rus ordusu nükleer bir çılgınlığa hazırlanıyor. İngiliz istihbaratına göre Ruslar, hipersonik füzelerle taktik nükleer saldırıda bulunmak için hazırlıkları tamamladı.

Dünya

23.01.2024, 19:43

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarını işgaliyle başlayan savaş 185. gününü girdi. 45 binden fazla asker kaybettiği, bir o kadar da yaralısının bulunduğu iddia edilen Rus ordusu cephe hattında hem lojistik hem de personel sıkıntısı yaşıyor. Ülkenin doğusundaki Donbas'ta mevcut pozisyonlarında çakılı kalan Ruslar, Ukrayna askerlerinin Kırım'a bombalı saldırılarını da bir türlü önleyemiyor.

ABD medyasının sahadan aktardığı bilgilere göre Moskova, daha fazla savaş uçağının yok edilmesini önlemek için jetlerini Kırım'dan çekmeye başladı. Son birkaç günde Su-35 ve MiG31 tipi 10 adet uçağın Kırım'daki üslerden havalanarak Rus topraklarına intikal ettiği belirtiliyor. Sivastopol yakınındaki Belbek Üssü'nde konuşlu 35 adet uçağın da önümüzdeki günlerde yarımadayı terk etmesi bekleniyor. 

Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Haberi Görüntüle

HODGES: LOJİSTİK SİSTEMLERİ TÜKENDİ

Emekli Korgeneral Ben Hodges

Cephe hattında Rusya'nın durumunu yorumlayan ABD'nin eski Avrupa Kuvvetler Komutanı General Ben Hodges, "Rusların lojistiği için yeterli personeli yok. Şu an oldukça savunmasız durumdalar. Lojistik sistemleri tükendi" diyor. Hodges, batılı ülkelerden silah desteğinin gelmeye devam etmesi halinde Ukrayna ordusunun yıl sonuna kadar işgal altındaki tüm topraklarını geri alabileceğini belirtiyor. 

İnsansız hava araçları konusunda da büyük sıkıntı içindeki Rusya, İran SİHA'larını kullanma amacıyla bu ülkeyle bir süredir temas halindeydi. ABD basını, Tahran'daki yetkililerin yalanlamasına rağmen İran SİHA'larının Ukrayna'da göreve başladığını belirtiyor. 

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

LONDRA'NIN VERDİĞİ ŞOK BİLGİ

ABD yapımı HIMARS füze bataryaları, kamikaze İHA'lar ve Türk Bayraktar TB2'ler sayesinde Rus ordusuna cephe hattında ağır zayiat yaşatmaya devam eden Ukrayna, Kırım'ı alma hedefiyle Herson şehrine yüklenmeye devam ediyor ancak sahada her şeyi tersine çevirebilecek bir bilgi İngiliz istihbaratından geldi. 

Rus savaş uçağının gövde altında takılı bir hipersonik Kinzhal füzesi

Londra gizli servisi MI6, Rus ordusunun Ukrayna'da taktik nükleer silah kullanmaya hazır olduğuna ilişkin hükümete ve genelkurmay başkanlığına istihbarat gönderdi. İngiliz basınına göre Rusların, nükleer saldırı için hipersonik füzeleri kullanma ihtimali çok yüksek. Aynı gün Rusya'nın müttefiki Belarus'tan da nükleer tehdit gelmesi dikkat çekti. 

Aleksandr Lukaşenko

Ukrayna kuzeyindeki Belarus'un lideri Aleksandr Lukaşenko, hava kuvvetlerindeki uçakların nükleer silahları taşıyabilmek için modernize edildiğini söyledi. Batılı ülkelerin tehditlerine 'yeterli şekilde yanıt vermeye hazır olduklarını' duyuran Lukaşenko, "Putin ve ben, St. Petersburg'da nükleer silah taşıyabilmeleri için Belarus'a ait Su uçaklarını da dönüştürüyoruz demiştik. Sadece konuştuğumuzu mu sanmıştınız! Şimdi hazır durumdayız" dedi. Ukraynalılara bir de tehdit savuran Lukaşenko, "Ne helikopter ne de uçaklarının onları kurtaramayacağını anlamalılar" diye konuştu. 

Tüm bu gelişmeler, cephede sıkışmış durumdaki Rusların nükleer bir çılgınlığa kalkışabileceğine dair işaretleri artırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading