Yandex Metrica

İlham Aliyev, Karabağ'daki şehit sayısını açıkladı

İlham Aliyev, Karabağ'daki şehit sayısını açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün, Bakü'de katıldığı bir törende Azerbaycan'ın son Karabağ savaşında 3 bin şehit verdiğini bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün, Azerbaycan’ın başkenti Bakü yakınlarında Binegedi bölgesindeki Hocasan köyünü ziyaretinde, “Karabağ savaşında biz 3 bin şehit verdik, Ermeni tarafı ise 7-8 bin kayıp verdi” dedi.

Azerbaycan’da yayın yapan Ordu.az internet sitesinin haberine göre Aliyev, Hocasan’da şehit aileleri için yapılan konutların ve ailelere hediye edilen otomobillerin teslimi ile gazilere protez sağlanması için düzenlenen törene katıldı.

Törende, Karabağ savaşından bahseden Aliyev, Azerbaycan’ın Karabağ savaşında 3 bin şehit verdiğini ifade etti.

Karabağ savaşının Azerbaycan saldırısı ve Ermenistan müdafaası şeklinde geçtiğini belirten Aliyev, “Savaşı bilenler bu tür muharebelerde normalde savunan tarafın daha az kayıp verdiğini bilir. Zira savunan taraf bölgeyi daha iyi tanıyordur. Ancak buna rağmen Ermenistan savaşı bizim 3-4 katımız kadar kayıp verdi. Bu yüzden tahmin edersiniz ki Ermenistan’ın kaybı 7-8 bin civarındadır” dedi.

İşgal devleti Gazze'de 5 binden fazla sivil Filistinliyi tutukladı: Toplam sayı 10 bine yükseldi İşgal devleti Gazze'de 5 binden fazla sivil Filistinliyi tutukladı: Toplam... Haberi Görüntüle

“ZENGEZUR BİZİMDİR”

Konuşmasında, Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan özerk bölgesi ile Azerbaycan arasında kalan Zengezur bölgesine değinen Aliyev, Zengezur’un Azeri toprağı olduğunu savundu.

Zengezur bölgesinin doğu ve batı diye ayrıldığını ve doğusunun Azerbaycan sınırlarında olduğunu hatırlatan Aliyev, “Diyorlar ki Aliyev hala toprak istiyor. Halbuki doğu Zengezur varsa demek ki batısı da var. Zengezur bizim doğum yerimizdir, Erivan bizim doğum yerimizdir” cümlelerini kullandı.

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN HENÜZ BARIŞA HAZIR DEĞİL

Konuşmasında, Karabağ savaşını kazandıklarını ve topraklarını geri aldıklarını vurgulayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Ermenistan ile nihai barış anlaşması imzalamak istediklerini dile getirdi.

Nihai barış meselesini Ermenistan tarafına ilettiklerini belirten Aliyev, henüz bir karşılık almadıklarını sözlerine ekleyerek, “Sanırım Ermenistan barışa hazır değil” şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading