Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun: Savaş müzakereyle sona ermeli

İletişim Başkanı Altun: Savaş müzakereyle sona ermeli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Altun, Rusya-Ukrayna savaşının diplomasi yoluyla sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 22:12

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN DİPLOMATİK ÇABALARDA ÖN PLANDA YER ALDI'

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşındaki barış çabalarını daha ileriye taşımak adına BM Genel Sekreteri Antanio Guterres ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

''Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine uzun süredir verdiği desteği bir kez daha yineleyen Erdoğan, ateşkesin ve barış görüşmelerinin sağlanması için yürütülen diplomatik çabalarda ön planda yer aldı.”

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü Haberi Görüntüle

'ÇATIŞMA DİPLOMATİK MÜZAKERELERLE SONA ERMELİ'

Altun, mart ayında Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da ilk kez bir araya gelmesini sağlayan Türkiye'nin bu sürecin devam etmesi için çabaladığının altını çizdi.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliği sayesinde Ukrayna'ya insani yardım başta olmak üzere birçok alanda destek verdiğini, tahıl ihracatına ilişkin İstanbul Anlaşması'nın da küresel gıda tedarik zinciri üzerindeki baskıyı hafifleten bir atılım olduğunu aktaran Altun, şunları kaydetti:

“Türkiye, bir taraftan diyaloğa ve diplomatik çözümlere olanak sağlanması için hem Rusya hem de Ukrayna ile çalışırken diğer taraftan Birleşmiş Milletler ile de görüşmektedir. Ukrayna'yı destekleyen ülkeler, savaşı bir an önce bitirmek için diplomasiye daha fazla çaba sarf etmelidir. Ukrayna'daki savaş halihazırda insani açıdan büyük acılara neden olmuş ve bölgemizde jeopolitik kırılmalara sebebiyet vermiştir. Savaşın etkileri zaten çok geniş çapta hissedilmekte olup çatışmanın diplomatik müzakerelerle sona ermesi gerekiyor.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading