Yandex Metrica

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı! Irkçı lider gözaltına alındı

Hollandalı ırkçı ve aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'i köpek tasmasına takarak salladı ve yerlerde sürükledi. Edwin Wagensveld, Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına alındı.

Dünya

11.04.2024, 15:41

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin provokasyonların sonu gelmiyor.

Irkçı ve aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'i köpek tasmasına takarak salladı ve yerlerde sürükledi.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırı sonrası Müslümanlar ortalığı ayağa kaldırdı. Sosyal medyadan büyük tepki gösterildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' Haberi Görüntüle

IRKÇI LİDER GÖZALTINA ALINDI

Yaşananların ardından Hollanda polisinden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Wagensveld’in Kur’an-ı Kerim’i köpek tasmasına takarak salladığı ve yerlerde sürüklediği belirtildi.

Açıklamada, Wagensveld’in yaptığı eylem ile geçen hafta Arnhem Belediyesi tarafından Kur’an-ı Kerim’e hakaret nedeniyle kendisi için konulan eylem yasağını çiğnediği ve bu nedenle mahkemede gözaltına alındığı ifade edildi.

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

MAHKEMEYE GELMESİ İSTİSNAİ BİR DURUM

Söz konusu açıklamada Arnhem kentine giriş yasağı bulunan Wagensveld’in, mahkemeye gelmesinin istisnai bir durum olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında yaptığı diğer eylemlerin bunu kapsamadığı kaydedildi.

Bilindiği üzere Arnhem Belediyesi geçtiğimiz hafta, Wagensveld’in 23 Mart'ta planladığı Kur’an-ı Kerim yakma eylemini kamu düzeninin bozulması ve tehlikeye girmesi nedeniyle yasaklamıştı.

Wagensveld’in sosyal medya hesabından, yasağa rağmen kente gelip eylemi gerçekleştireceğini paylaşması üzerine Arnhem Belediyesi kendisine 6 aylığına bölgeye giriş yasağı getirmişti.

Yasağa itiraz eden Wagensveld, bugün duruşma için Arnhem Mahkemesine gelmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading