Yandex Metrica

Herson'u kurtarın, Kırım yolu açılsın! Ukrayna ordusunun taarruz hazırlığı

Herson'u kurtarın, Kırım yolu açılsın! Ukrayna ordusunun taarruz hazırlığı

Severodonetsk'te ilerleyen Rus ordusu gözünü mayısta geri çekildiği Harkov'a çevirdi. Ukrayna ordusunun ise Kırım'ın komşusu Herson'u kurtarmak için sürprize hazırlandığı iddia ediliyor.

Dünya

23.01.2024, 19:26

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı işgal harekâtı sürüyor. Geçtiğimiz ay ülkenin doğusundaki Harkov kentinden çekilmek zorunda kalan Rus ordusu, Luhansk bölgesindeki Severodonetsk cephesinde kazanımlar elde edince gözünü şimdi yeniden Harkov'a dikti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, mayıs ortasında bölgeden çekilen Rusların Harkov'a yeniden saldırı hazırlığında olduğunu ve bu doğrultuda yığınak yaptığını kaydetti. 

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

UKRAYNA BİR SÜRPRİZ Mİ YAPACAK?

Kiev'e destek veren Avrupa ülkelerinin obüs, tank, çok namlulu roketatar ve tanksavar sevkiyatı devam ederken Rus ordusuna büyük darbenin yakında Ukrayna güneyinde verileceği iddia ediliyor. Ukrayna ordusuna yakın kaynaklara göre ilk hedef Herson olacak. 

Rusya'nın işgalde ilk hedef olarak belirlediği bölgelerden ve şu anda işgali altında bulundurduğu Herson, Kırım'daki Rus varlığının güvenliğini garantiye alması açısından kritik bir bölge. Ukrayna ordusu Herson'a taarruzda başarılı olduğu takdirde Rusların Kırım'daki varlığına yönelik büyük soru işaretleri belirmiş olacak. 

Öte yandan Moskova, Herson'daki işgali pekiştirmek için elini çabuk tutuyor. Burada sözde 'Herson özerk bölgesi' ilan eden Kremlin, tıpkı 2014 yılında Kırım'da yaptığı gibi bir referandum hazırlığına girişti. Herson'daki Moskova destekli yerel yönetim, bu bölgeyi Rusya'ya katacak referandumun sonbaharda gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Rusya ile savaşın daha da büyüyeceğine ilişkin İngiltere ve Almanya'dan gelen mesajlar sonrası Moskova, özellikle Londra'ya karşı tutumunu sertleştiriyor. Bu doğrultuda İngiliz yayın organı The Telegraph, Rusya'da yasaklandı. 

Ukrayna cephesinde Rus ordusu Kırım, Herson, Mariupol, Donetsk, Luhansk ve Severodonetsk hattını elinde tutuyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading