Yandex Metrica

Hacı adayları Müzdelife yolunda

Hacı adayları Müzdelife yolunda

Kovid-19 salgını nedeniyle yurt dışından kimsenin kabul edilmediği, yalnızca ülke içerisinden 60 bin kişinin katıldığı hac farizasının en önemli durağı olan Arafat vakfesini tamamlayan hacı adayları, Müzdelife'ye doğru yola çıktı.

Dünya

23.01.2024, 17:41

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, kutsal topraklarda bulunan Müslümanlar, güneşin batmasından sonra ikinci vakfe durakları olan Müzdelife'ye varmak için yola çıktı.

Arafat ile Müzdelife arasındaki yolu kat edecek olan hacı adayları, Müzdelife'de akşam ve yatsı namazlarını kılacak ve şeytan taşlamada kullanmak için taşları toplayıp burada bir gece kaldıktan sonra sabaha karşı Mina'ya doğru yola koyulacaklar.

Filistinli doktor gözyaşları içinde haykırdı: Bu hastane bir umuttu! Filistinli doktor gözyaşları içinde haykırdı: Bu hastane bir umuttu! Haberi Görüntüle

KORONAVİRÜSÜN GÖLGESİNDEKİ 2'NCİ HAC SEZONU

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 12 Haziran tarihinde, hac ibadetini yerine getirmek için yurt dışından kimsenin kabul edilmeyeceğini, sadece ülkede bulunan kronik rahatsızlığı olmayan, 18 ila 65 yaş arasında ve aşı olmuş kişilerden 60 bin kişinin hac ibadetini yerine getirebileceğini duyurmuştu.

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgınından dolayı geçtiğimiz yıl da sadece ülke içerisinde ve sınırlı sayıda hacı adaylarını kabul etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading