Yandex Metrica

Google, İsrail'i protesto eden mühendisini işten kovdu! Gerekçe ise 'politikamızı ihlal etti'

Google, İsrail'i protesto eden mühendisini işten kovdu! Gerekçe ise 'politikamızı ihlal etti'

Dünya'nın en büyük teknoloji şirketleri arasında yerini alan Google, New York'ta düzenlenen teknoloji etkinliğinde, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırıma karşı çıktığı için işten kovulduğu öğrenildi. 

Dünya

26.04.2024, 13:59

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yerini alan ve 1998 yılından beri faaliyet gösteren Google, 7 Ekim'den bu yana süren İsrail'in Gazze'yi abluka altına alması ve milyonlarca masum insanın katledilmesine yönelik akılalmaz bir olaya imza attı. 

İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber saldırı düzenleniyor İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber... Haberi Görüntüle

'SOYKIRIMI GÜÇLENDİREN TEKNOLOJİ ÜRETİMİNİ REDDEDİYORUM'

New York'ta düzenlenen bir teknoloji etkinliğinde İsrailli yöneticinin konuşması sırasında Google Cloud Mühendisi, "Soykırımı, apartheid'i veya gözetlemeyi güçlendirecek teknoloji üretmeyi reddediyorum" dedi. O anlarda ise etkinlikteki güvenlik görevlileri genç mühendisi yaka paça salondan attı.

 

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

GEREKÇE OLARAK 'POLİTİKA İHLALİ' DENİLDİ

Ancak o sözler üzerine ise Google sözcüsü, şirket adına düzenlenilen resmi etkinliğe müdahale ettiği ve konuşmacının sözünü kestiği için çalışanını kovduklarını duyurdu. Google Sözücüsü yaptığı açıkalamda;  "Sorun ne olursa olsun bu davranış kabul edilebilir değil ve çalışanın işine politikalarımızı ihlal ettiği için son verildi." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Loading