Yandex Metrica

Fransa öfkeden saldırganlaştı! İngiltere'ye 8 gün şartı

Fransa öfkeden saldırganlaştı! İngiltere'ye 8 gün şartı

AUKUS'la birlikte fevri bir politika izlemeye başlayan Fransa, İngiltere ile Manş Denizi konusunda da çıkmaz yaşarken, 8 gün içinde misilleme yapacaklarını belirterek, tansiyonu yükseltti.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Saldırgan politikasıyla giderek yalnızlaşan Fransa Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Hint Okyanusu'nda Avustralya ve ABD ile karşı karşıya gelirken, İngiltere ile Manş Denizi krizi yaşıyor.

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

PARİS'TEN LONDRA'YA TEHDİT

Fransız Bakan Clement Beaune, Fransız balıkçılara yeteri kadar lisans vermemesi halinde 8 gün içinde İngiltere'ye bir "misilleme" yapacaklarını söylemişti. Londra, Jersey adasına elektrik enerjisi aktarımının kısılması ve finansal hizmetler sektöründe önlem alınmasıyla Paris'in tehdidi altında.

İngiltere'nin Brexit'le beraber Avrupa Birliği'nden resmi olarak ayrılmasından beri, Manş Denizi'nin iki kıyısında bulunan Fransa ve İngiltere kriz sürüyor. AB'den sorumlu Bakan Clement Beaune'nin verdiği 8 günlük ültimatom, İngiltere ve Fransa arasındaki gerginliği tırmandırdı. Açıklamasında İngiltere'ye "çok sabırlı olduklarını ve haddinden fazla sabır gösterdiklerini" savunan Beaune, İngilizlerin, bilgi eksikliğinden değil, siyasi bir tercih yaptıklarından Fransız balıkçılara ruhsat vermek istemediğini belirtti. 

Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden gelen askeri yardımları yaptı' Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden... Haberi Görüntüle

JERSEY ÜZERİNDEN TEHDİT

Diğer taraftan Fransa, İngiltere'yi en başta Jersey'ye yapılan elektrik dağıtımını azaltmak ve hem finansal hizmetler hem de araştırma sektörlerinde önlem almakla tehdit ediyor.

Londra ve Brüksel'in geçen senenin sonunda bir takım zorlukların ardında varılan Brexit sonrasını düzenleyen anlaşma "Avrupalı balıkçıların, daha önce bu bölgede avlandıklarını kanıtlamaları halinde lisans almaları" koşuluyla belirli İngiliz sularında avlanmaya devam etmelerini öngörüyor. Ancak Fransızlar ve İngilizler, sağlanacak destekleyici belgelerin niteliği ve kapsamı konusunda uzlaşamıyor. İngiliz kıyılarından ve Kanal Adaları'ndan 6-12 mil uzaktaki alan, "tartışmalı balıkçılık bölgesi" olarak kalmaya devam ediyor. Londra ve Jersey Adası, toplam 200'den fazla kesin lisans verirken, Paris 244 ek lisans daha verilmesini talep ediyor.

Bkan Beaune, "Bizim de balıkçılarımızın da sabrının net bir sınırı var. Dokuz aydır sakince, güzelce anlatıyoruz. Bu yeterli! Kendi başlarına yaşayabileceklerini düşünüyorlar ve bunun üzerine Avrupa'yı vuruyorlar. Ve bu işe yaramadığı için zorba ve saldırganlar. Brexit eylem halindeki popülizmdir. Bunun dramatik bir başarısızlık olduğunu gösterdik. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanarak konuştu.

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Haberi Görüntüle

FRANSA, 11 ÜLKEYE İNGİLTERE'YE KARŞI ORTAK BİLDİRİ İMZALATTI

İngiltere'nin balıkçılık ruhsatına yönelik kararlar almasındann sonra Londra'ya karşı kendince bir Avrupa cephesi çağrısı yapan Fransa, 11 ülkeyi harekete geçirmek için adım attı ve bu ülkeler Pazartesi günü İngiltere'yi eleştiren ortak bir bildiriye imza attı. Bildiriye imza atan ülkeler: Almanya, Belçika, Kıbrıs, İspanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Hollanda, Portekiz, İsveç.

Kaynak: VOA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading