Yandex Metrica

Fransa'da yükselen tehlike: İslam düşmanlığı! Aşırı sağcı siyasiler saldırıları destekliyor

Fransa'da yükselen tehlike: İslam düşmanlığı! Aşırı sağcı siyasiler saldırıları destekliyor

Fransa'da İslam karşıtı saldırılar artarken, 2021 yılında bu saldırılarda yüzde 38'lik bir artış olduğu kaydedildi. Fakat Müslümanlar Fransa'nın hukuk sistemine güvenmediği için saldırıların büyük bir kısmını rapor etmedi.

Dünya

23.01.2024, 19:03

Fransa'da İslam düşmanlığı giderek artış gösteriyor. İslam karşıtı gösteriler artarken buna paralel olarak Müslümanlara da saldırılar giderek artış gösteriyor. 

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

IRKÇI SALDIRILARA YAPTIRIM UYGULANMIYOR 

Fransa'da İslam karşıtı hareketlerin bu kadar rahat bir şekilde gösterilmesi ve artmasının nedeni olarak ırkçılık karşıtı bir hareket olan SOS Racism aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour ve partisinin söylemlerinin hiçbir yaptırıma maruz kalmaması olarak açıklıyor. 

Müslümanlar için cenaze hizmeti sunan bir kurumun kısa süre önce hedef alınması ve bu saldırının faillerinin herhangi bir yaptırım görmemesi Fransa'da ırkçılığa tolerans artıyor mu sorusunu akıllara getirdi. 

Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte böyle gördü: Siyasi sembolizm Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte... Haberi Görüntüle

'GELECEK İÇİN KORKUYORUM'

Cenaze evinin önüne ölü bir domuz asılması karşısında şaşkına dönen işletmeci Djamel Sekkak, "Eskiden sorunsuz yaşıyorduk. Ama işler değişti. Gelecek için korkuyorum" ifadelerine yer verdi. 

Domuzlu saldırıdan bir gün önce Agen kenti yakınlarındaki bir Müslüman kasabı kundaklanmıştı. Yetkililer konuyla ilgili çalışma yaptıklarını söylese de herhangi bir zanlı bulunamadı. 

Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler de patladı Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler... Haberi Görüntüle

AŞIRI SAĞCILAR ŞİDDET OLAYLARINA KARŞI SESSİZ

Fransa'da aşırı solcular bu eylemleri sert bir dille eleştirirken Marine Le Pen ve Eric Zemmour gibi aşırı sağcı siyasiler saldırılara karşı tepki göstermiyor. 

Aşırı sağcı militanların aktif olduğu Lyon kentinde 2020 yılında iki camiye kundaklama saldırısı düzenlenmiş ve 2021'de bir üniversite duvarına İslam karşıtı yazılar yazılmıştı. 

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

MÜSLÜMANLAR POLİSE GİTMEKTE ÇEKİNİYOR 

Müslümanların bu saldırılara neden tepki vermediği ise merak edilirken Lyon Ulu Cami başkanı bir açıklamada bulundu. İslamofobiye Karşı Ulusal Gözlem başkanı Abdellah Zekri açıklamasında, Müslümanların saldırılara karşı yasal başvuruda bulunmaktan kaçındığını ifade ederek, 'Bu şikayetler hiçbir yere gitmeyecek' diye konuştu. 

Fransa İçişleri Bakanlığı raporlarına göre, 2021 yılında Müslüman karşıtı olaylar yüzde 38 artarken, Yahudi ve Hristiyan cemaatleri hedef alan saldırılar aynı oranda kaldı. 

Diğer yandan Zekri aslında saldırıların çok daha yüksek olduğunu fakat bunların polise bildirilmediğini söyledi. 

Pentagon'dan Refah açıklaması: İsrail ile ABD arasında görüşmeler devam ediyor Pentagon'dan Refah açıklaması: İsrail ile ABD arasında görüşmeler devam ediyor Haberi Görüntüle

SALDIRILARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KAMUOYUNA YANSIMIYOR 

Zekri açıklamasında, "Bu rakam yalnızca polise bildirilen olayları kapsıyor. Suçlara, cinayet girişimlerine, tehditlere, ibadet yerlerine ve mezarlara saygısızlığa barındırıyor. Ancak sosyal medyayı ve sosyal medyayı saran siber nefret gibi diğer şiddet olaylarını hariç tutuyor. Kamu hizmetleri de dahil olmak üzere bazı Müslümanların maruz kaldığı ayrımcılık kayıtlara geçmiyor." ifadelerine yer verdi. 

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap 'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap Haberi Görüntüle

FRANSIZ ENTELEKTÜELLERİ SALDIRILARI MEŞRULAŞTIRIYOR

Saint-Étienne Üniversitesi'nde sosyolog ve profesör olan Ahmed Boubeker konuyla ilgili açıklamasında, bu saldırıların sağcı Fransız entelektüel seçkinlerin eli ile ilgili meşru hale getirildiğini belirtti. 

Boubeker açıklamasında, "Bugünlerde işler kötüye gidiyor, bir bütün olarak Fransız toplumu daha ırkçı hale geldiği için değil, siyasi sınıfın sömürge sonrası göçün çocuklarına tam teşekküllü vatandaşlar gibi davranmadığı için. Kendi ülkelerinde yabancı olarak algılanıyorlar. ve bu nedenle potansiyel bir tehdit ortaya çıkıyor" ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading