Yandex Metrica

Fransa'da hayat pahalılığı giderek artıyor! Çiftçiler gübreyle protesto başlattı

Fransa'da hayat pahalılığı giderek artıyor! Çiftçiler gübreyle protesto başlattı

Fransa'da enerji ve yem fiyatlarının artmasını protesto etmek isteyen çiftçiler, hükümet binalarının önüne traktörlerini çekerek romörkte bulunan gübreleri döktü. Gübreyi daha sonra ateşe veren çiftçiler güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kaldı.

Dünya

23.01.2024, 19:12

Fransa'da halkın zam protestoları devam ediyor. Gübre fiyatlarının artmasından şikayetçi olan çiftçiler seçimi daha yeni kazanan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ekibine karşı eylemlerini devam ettiriyor. 

Fiyat artışları için eylem başlatan çiftçiler, yüksek enerji ve yem fiyatlarında indirim yapılmaması veya çiftçilere kolaylık sağlanmaması üzerine eylemlerini artırma kararı aldı. 

Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Haberi Görüntüle

ÇİFTÇİLER HÜKÜMET BİNASI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Eylemlerine devam eden çiftçiler son olarak Clermont-Ferrand kentinde bir araya geldi. 

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

GÜBREYİ BİNA ÖNÜNE BOŞALTTILAR

Römorku gübre dolu traktörlerin başına geçen çiftçiler, hükümet binasının önüne doğru gitti. İlerleyen dakikalarda ise araçlardaki gübreler bina önlerine boşaltılıp ateşe verildi. 

Gübrelerin ateşe verilmesi sonrası ortaya çıkan gerginlik sonrası müdahaleye başlayan güvenlik güçleri eylemcilere gazla karşılık verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading