Yandex Metrica

Fondaş medya PKK ile birlikte feryat etti: Mahmur Kampı'na dokunmayın!

Terör örgütünün kuluçka yuvası Mahmur'a yönelik Irak ordusunun başlattığı operasyonlar, bölgedeki PKK yandaşlarını olduğu kadar Türkiye'deki Amerikan destekli fondaş medyayı da rahatsız etti.

Dünya

23.01.2024, 20:56

Terör örgütü PKK'nın kuluçka merkezi Mahmur Kampı bundan böyle Irak ordusunun kontrolü altında varlık gösterecek. Birleşmiş Milletler tarafından tanınmış bir 'mülteci kampı' olan ancak yıllardır PKK'lı teröristlerin yönetiminde bulunan Mahmur'a yönelik birkaç gün önce başlayan operasyon sürüyor. 

Yaklaşık 10 bin kişinin barındığı kampın çevresine tel örgüler yerleştiren Irak ordusu, Mahmur'a giriş-çıkışların kontrol altına alınması amacıyla da yerleşim biriminin kenarına hendek kazıyor. 

Kamp idaresinin PKK'lı teröristlerden Bağdat yönetimine geçmesi buradaki terör yandaşlarının hoşuna gitmedi. Uzun yıllardır örgüte militan kazandırmakla meşgul Mahmur sakinleri gösteriler düzenleyerek Irak ordusunu protesto etti. 

Yaşam haklarının ve iradelerinin yok sayıldığını ileri süren PKK yandaşları, "Biz irademizi 30 yıldır kimseye teslim etmedik, etmeyeceğiz. Irak hükümeti sorunlarımızı çözemez. Kampın etrafına kule yapılmasını kabul etmiyoruz. Irak hükümetine teslim olmayacağız" diyor.

Irak ordu ve polis birimlerinin planına göre Mahmur'a giriş-çıkışlar tek yol üzerinden sağlanacak; kampa gidiş istikameti beton bariyerlerle güvenlik altına alınacak ve Mahmur içerisinde Irak güvenlik güçleri faaliyet gösterecek. 

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

HEM PKK HEM FONDAŞ MEDYA RAHATSIZ

PKK'nın kuluçka yuvasına darbe niteliğindeki bu hamle, bölgedeki terör yandaşlarını olduğu kadar Türkiye'deki fondaş medyayı da rahatsız etti. ABD ve Avrupa ülkelerince fonlanan Ertuğrul Kürkçü ile Nadire Mater yönetimindeki Bianet sitesi, Irak güvenlik güçlerinin Mahmur sakinlerinin üzerine ateş açtığını, bir kişinin yaralandığını iddia etti. 

"Irak ordusunun Mahmur Kampı'nı kuşatma girişimi sürüyor" başlığıyla yayınladığı haberde Amerikan güdümlü fondaş site, PKK kampına yönelik müdahaleden rahatsızlığını ortaya koydu. PKK terör örgütünün propaganda aygıtları da Irak ordusunu Mahmur'a müdahalesinin Türkiye'nin talebi doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek Ankara'yı suçladı. 

Zap ve Gara başta olmak üzere Irak kuzeyindeki terör kamplarını yerlebir eden Mehmetçik zaman zaman Mahmur çevresinde de Milli İstihbarat Teşkilatı ile ortak operasyonlar düzenliyor. PKK'nın sözde kamp sorumlularından birçoğu bu şekilde etkisiz hale getirildi. Irak topraklarında terör varlığının sona erdirilmesi yolunda Bağdat yönetimini pek çok kez uyaran Ankara, merkezî ordu birimlerini PKK'ya yönelik adım atmaya zorluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading