Yandex Metrica

Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile İsrail askeri tarafından öldürülmüştü! Soruşturmayı FBI devraldı

Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile İsrail askeri tarafından öldürülmüştü! Soruşturmayı FBI devraldı

11 Mayıs'ta Filistinli Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile, İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü. Dünya gündeminde uzun süre yerini koruyan olay İsrail tarafından üstü örtülerek rafa kaldırılmıştı. FBI konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:04

İsrail merkezli 'Kanal 14' tarafından aktarılan bilgiye göre ABD Adalet Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'da 11 Mayıs'ta İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinli Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin ölümü ile ilgili FBI'ın soruşturma başlattığını bildirdi.

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

İSRAİL ASKERLERİ SORGULANACAK 

Soruşturma sonucunda, cinayete karışan İsrail askerlerinin soruşturulması için ABD'nin talepte bulunabileceği bilgisine yer verildi. 

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

SENATÖRLER KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILADI 

ABD'nin bu kararı 20'den fazla senato üyesinin bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulunması sonrasında alındı. 

Diğer yandan soruşturma kararını memnuniyetle karşılayan ABD'li Demokrat Senatör Chris Van Hollen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Bu, Amerikan vatandaşı ve gazeteci Şirin Ebu Akile’nin vurularak öldürülmesine ilişkin adalet ve hesap verebilirlik arayışında gecikmiş ancak gerekli ve önemli bir adımdır.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

İSRAİL ABD'NİN KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ 

İsrail ise ABD'nin soruşturma kararına tepki gösterdi. Savunma Bakanı Benny Gantz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Adalet Bakanlığı'nın Şirin Ebu Akile'nin ölümünü soruşturma kararı ciddi bir hatadır." sözlerini kaydetti. 

İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin Haberi Görüntüle

'İZİN VERMEYECEĞİZ' 

İsrail'in "ayrıntılarının Amerikalı yetkililerle de paylaşıldığı profesyonel ve bağımsız bir soruşturma yürüttüğünü" iddia eden Gantz şu ifadelere yer verdi: 

ABD'ye, herhangi bir dış soruşturmayla iş birliği yapmayacağımızı ve İsrail'in iç işlerine herhangi bir müdahaleye izin vermeyeceğimizi açıkça belirttim.

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU? 

Al Jazeera'nin saha muhabiri Şirin Ebu Akile, 11 Mayıs'ta İsrail güçlerinin Batı Şeria'da bulunan Cenin kentindeki mülteci kampına düzenlediği baskını takip ettiği sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülmüştü.

Gazeteci Ebu Akile'nin, görevini yaptığı sırada ve "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle vurularak öldürülmesi tepkilere neden olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading