Yandex Metrica

Fas açıklarında 117 düzensiz göçmen kurtarıldı

Fas açıklarında 117 düzensiz göçmen kurtarıldı

Fas'ın Akdeniz ve Atlas Okyanusu açıklarında 117 düzensiz göçmenin kurtarıldığı bildirildi. İlk yardımları yapılan göçmenler ilgili Kraliyet Jandarma birimlerine teslim edildi.

Dünya

23.01.2024, 18:17

Fas resmi haber ajansının askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Kraliyet Deniz Kuvvetlerine bağlı sahil güvenlik ekipleri, dün gece Akdeniz ve Atlas Okyanusu açıklarında 117 düzensiz göçmeni kurtardı.

Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı düzensiz göçmenlerin birçoğunun Afrika asıllı olduğu, kanolar ve geleneksel teknelerin üzerinde oldukça zor durumda bulundukları belirtildi.

Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü! Türkiye'ye gelecek mi? Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü!... Haberi Görüntüle

42 BİNDEN FAZLA DÜZENSİZ GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Tıbbi yardıma muhtaç olan göçmenlere ülkedeki en yakın limana ulaşmadan önce Kraliyet Deniz Kuvvetlerine ait gemilerde ilk yardım yapıldığı aktarıldı.

Düzensiz göçmenler daha sonra ilgili Kraliyet Jandarma birimlerine teslim edildi.

Fas makamları, geçtiğimiz hafta, 2021 yılı başından bu yana 42 binden fazla düzensiz göçün önüne geçildiğini, yasa dışı göç alanında faaliyet gösteren 156 suç şebekesinin çökertildiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading