Yandex Metrica

Ezik Miço'dan New York vukuatları: Fotoğrafları inkar etti ve Türkiye'yi suçladı

Ezik Miço'dan New York vukuatları: Fotoğrafları inkar etti ve Türkiye'yi suçladı

Ülkesini Amerikan garnizonu haline getiren Kiryakos Miçotakis, Joe Biden'ın verdiği yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan'la göz göze gelmemeye çalıştı. Aynı zamanda Erdoğan'ın Central Park yürüyüşünü taklit eden Miço, sığınmacılara yönelik vahşeti de inkar etti.

Dünya

04.04.2024, 16:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'taki Central Park'ta Amerikalılarla sempati toplayan diyaloğu Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e ilham oldu.

Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler toplantısı için bulunduğu ABD'de halkla samimi sohbetini gören Miçotakis, Erdoğan'a öykünen gezinti için Central Park'ı değil New York caddelerini tercih etti. Miço, yoldan geçen bir Amerikalı taksici ile kısa bir konuşma yaparak ortaya çıkan 'sıcak' görüntünün Yunan sosyal medya platformlarında yayılmasını sağladı. 

Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi ile uçaksavar füzesini test etti Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi... Haberi Görüntüle

RESEPSİYONDA ERDOĞAN'LA GÖZ GÖZE GELEMEDİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın liderler ve eşleri onuruna verdiği yemeğe katılan Miçotakis, resepsiyonda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la göz göze gelmemeye çalıştı. Yunan medyası, basına kapalı gerçekleşen yemekte Miçotakis'in Erdoğan'la karşılaşmamak için çaba gösterdiğini yazdı. 

Bu yemeğin öncesinde >Amerikan Bloomberg televizyonuna bir de demeç veren Yunan Başbakanı, Adalar Denizi'nde sığınmacıları öldürdüklerini inkar etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda gösterdiği fotoğrafları kabul etmeyen Miçotakis, Avrupa'ya sığınmacı akını konusunda Türkiye'yi suçladı. 

İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden alay konusu oldu! Prens Harry'e bir yasak daha koydu! İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden... Haberi Görüntüle

O FOTOĞRAFLARI İNKAR ETTİ 

Denizlerde on binlerce kişiyi kurtardıklarını iddia eden Miçotakis, "Görevimiz olduğu için sınırlarımızı savunuyoruz ama aynı zamanda temel haklara da saygı duyuyoruz" iddiasında bulundu. 

Erdoğan'ın kendisiyle görüşmeyi reddettiğini, Türkiye'nin uzun bir süredir Yunanistan'ın egemenliğini sorguladığını, zaten Ankara'nın da batı ittifakının bir parçası olmadığını söyleyen Yunan Başbakanı, ülkesini baştanbaşa Amerikan garnizonu haline getirdiği gerçeğine değinmeyerek 'diyalog kanallarının açık tutulmasını' ve Türkiye ile mevcut gerilimin düşürülmesini istedi.

ABD'de Yunan gurbetçilerle bir araya geldiği toplantıda ise Miçotakis, "Yunanistan saldırgan komşularımızdan gelen zorbalığı kabul etmeyecek. Yunanistan'ı göçmenler konusunda insanlığa karşı suç işlemekle suçlamak çok çirkin" ifadelerini kullandı. 

Geçen hafta 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşında Abdülvahap'ın Yunan sahil güvenliği tarafından botlarının batırılması sonucu hayatını kaybettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu acı tabloyu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na taşımış ve şunları söylemişti: 

"Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de göçmenlere yönelik zulümlerinin giderek arttığını görüyoruz. Yeni Aylan bebek cesetleri kıyılara vurmasın diye çırpınırken Yunanistan Ege'yi bir mülteci mezarlığına çeviriyor. Bu acımasızlıklara bir dur deme vakti gelmiştir."

Öte yandan Atina medyası, Yunan sahil güvenliği tarafından botlarının batırılması nedeniyle boğularak can veren iki çocuğa ait fotoğrafların 'sahte' olduğunu iddia etti. Yunanlıların, insansız hava araçlarından çekilen açık görüntülere rağmen Ege'deki vahşet konusunda inkar yolunu tercih etmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading