Yandex Metrica

Ermeniler sahip değiştiriyor: Paşinyan Rusya'ya rest çekip BM'den asker istedi

Ermeniler sahip değiştiriyor: Paşinyan Rusya'ya rest çekip BM'den asker istedi

Rusya'nın kurduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün tatbikatına katılmayan Erivan, sahip değiştirme niyetinde ısrarlı. Paşinyan, Azerbaycan-Ermenistan sınırına BM ya da AGİT gücü yerleştirilmesini istedi.

Dünya

31.01.2024, 23:50

İkinci Karabağ Savaşı sonrası 2020 Kasım'ında imzaladığı anlaşmaya rağmen Zengezur Koridoru'nu hayata geçirmemekte ısrar eden Nikol Paşinyan yönetimindeki Ermenistan, 'sahiplerini' değiştirme uğraşı veriyor. Sınır hattındaki saldırıları sonrası Azerbaycan ordusundan cephede sert bir cevap alan Erivan, Bakü'ye karşı Kremlin'den açık bir destek göremeyince yüzünü tamamen Avrupa ve ABD'ye çevirdi.

Nikol Paşinyan

Üyesi olduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) Kazakistan'da düzenlediği tatbikata katılmayan Ermeni yönetimi, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin geçtiğimiz günlerdeki skandal ziyaretinin ardından Rusya'ya karşı daha agresif hareket etmeye başladı. 

Karabağ işgali süresince Rus askerlerinden destek görmüş Erivan, topraklarında artık Rus değil batılı güçlerin askerlerini istiyor. Bugünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ülke topraklarına Azerbaycan saldırganlığının sürmekte olduğunu iddia ederek "Çözüm olarak uluslararası ortaklarımıza, Birleşmiş Milletler ya da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı çerçevesinde Azerbaycan-Ermenistan sınırına asker gönderme çağrısında bulunuyoruz" dedi. 

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

ABD İLE İRAN KAFKASLAR'DA AYNI CEPHEDE

Nancy Pelosi, Erivan'daki sözde soykırım anıtına gidip gözyaşı dökmüştü.

Moskova'ya açık bir başkaldırı niteliğindeki bu beyan, Paşinyan'ın Ermenistan'ı koruma-kollama görevini ABD-Avrupa'ya teslim etme niyetini açıkça ortaya koydu. ABD yönetiminin 3 numarası Nancy Pelosi'nin Erivan ziyareti sırasında bu amaca yönelik bir mizansen gerçekleşmiş ve Erivan sokakları, Amerikan askerlerini Ermenistan'a davet eden sloganlarla inlemişti. 

Ermenistan, Azerbaycan'a karşı İran'dan da yoğun destek görüyor. Geçtiğimiz günlerde İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, bölgede Azerbaycan ordusunun ilerlemesi ve bir sınır değişimi olması halinde askeri müdahalede bulunacaklarını söyleyip Bakü'yü tehdit etmişti. Güney Kafkasya topraklarında Türkiye-Azerbaycan ittifakına karşı böylece Ermenistan, ABD ve İran aynı safta buluşmaya hazırlanıyor. 

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN'DAN 250 MİLYON DOLARLIK SİLAH

Bu arada bir süredir ABD'nin Türkiye'yi çevreleme stratejisine destek veren ve bu kapsamda Ermenistan'la işbirliği geliştiren Hindistan, Erivan'a yönelik kapsamlı bir askeri desteğe hazırlanıyor. Yeni Delhi merkezli The Economic Times'ın yayınladığı bilgiye göre Hindistan, Ermeni ordusuna 250 milyon dolarlık silah gönderecek. Bu silahlar 40 kilometre menzilli çok namlulu roketatar sistemleri (Pinaka MLRS) ve güdümlü anti-tank roketlerinden oluşuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading