Yandex Metrica

Sitede Ara

Enerji krizi sonrası ülkeyi ayağa kaldıran tasarrufu çağrısı: Birlikte duş alın

Enerji krizi sonrası ülkeyi ayağa kaldıran tasarrufu çağrısı: Birlikte duş alın

Avrupa ülkeleri, enerji krizinde tedbirler almayı sürdürüyor. İsviçre Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta Sommaruga'dan ise enerji krizi çözümü için oldukça garip bir tavsiye geldi. Sommaruga, su tasarrufu ve enerji krizinin önüne geçebilmek için vatandaşlara 'birlikte duş almalarını' tavsiye etti. Bu tavsiye, ülkeyi ayağa kaldırdı.

Dünya

23.01.2024, 19:48

Avrupa ülkeleri, Rusya’nın gaz sevkiyatını düşürmesi, gaz ve elektrik fiyatlarının artması nedeniyle enerji krizini hafifletmek için önlemler almaya devam ediyor.

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

''BİRLİKTE DUŞ ALIN''

İsviçre Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta Sommaruga'dan ise enerji krizi çözümü için oldukça garip bir tavsiye geldi. Sommaruga, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir forumda su tasarrufu ve enerji krizinin önüne geçebilmek için vatandaşlara 'birlikte duş almalarını' tavsiye etti.

İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı Haberi Görüntüle

''IŞIKLAR GEREKSİZ KULLANILMAMALI''

Bakan Simonetta Sommaruga, enerji kriziyle mücadele için bireylere ve işletmelere çok iş düştüğünü ifade ederken, ''Elekronik cihazların ve ışıklar gereksiz kullanılmamalı. Buzdolabı ise en düşük sıcaklıklarda bırakılmamalı.'' şeklinde konuştu.

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Sommaruga'nın duş tavsiyesi ise ülkeyi karıştırdı. Pek çok köşe yazarı ve gazete bu tavsiyeyi sert bir dille eleştirdi. Birkaç gün önce ülkenin yerel gazetesi Tages-Anzeiger'e konuşan Bakan Simonetta Sommaruga, aslında o konunun esprili bir dille yapıldığını ifade ederek, "Belli bir yaştan sonra iki kişilik duş almanın herkesi memnun etmediğinin farkındayım" dedi.

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

''DUŞ ALMA BEZ KULLAN''

Rus gazına ciddi ölçüde bağımlı olan AB’nin lokomotif ülkesi Almanya'da sıradışı çağrı yapıldı. Baden-Württemberg Eyaleti'nin Başkanı Yeşiller Partisi üyesi Winfried Kretschmann, enerji israfını önlemek için kişisel olarak ne gibi adımlar attığını açıklamıştı. Evinin çatısında "dev" bir güneş enerjisi teçhizatı olduğunu, elektrikli bir araba sürdüğünü ve sadece "daha sağlıklı" bir alışkanlık olarak tek bir odayı ısıttığını söylemişti. Kretschmann, ''Soğuk duş alıp almadığı'' şeklindeki soruya "Her zaman duş almak zorunda değilsin. Ne de olsa el ve yüz bezi var. Faydalı bir buluş." şeklinde yanıt vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading